Az Audi legnagyobb sikere az Auto Trophy olvasói szavazásán az Auto Zeitung magazinban

Győzelem öt kategóriában: Az Audi hatalmas sikert ért el az Auto Trophy 2020 olvasói szavazásán, a szakmagazin Auto Zeitungban. Az A1 Sportback, A3 Sportback, Q2, Q8 és e-tron Sportback mind nyertek a kategóriájukban. Az A3 számára ez már a harmadik fontos díj volt az elmúlt pár hét alatt. Korábban kategóriájában győzelmet aratott az autós, motoros és sportos “autonis” tervező versenyén és az Auto Bild “Arany Kormánykerekén”.

“Az Auto Trophy-val elért siker bizonyítja, hogy jó úton haladunk a modellpolitikánkkal”, mondta Oliver Hoffmann, a Technikai fejlesztés operatív főtisztje. “Különösen boldog vagyok, hogy a sikeres A3 Sportback továbbra is nyer az összehasonlító teszteken és versenyeken. Ez mutatja a technológiai szakértelmünket a kompakt szegmensben – a digitális nappali menetfénytől és a modern működési koncepcióktól a sokoldalú csatlakozásig. Ez egy tökéletes sokoldalú jármű, sportos és kiegyensúlyozott és igazán szemrevaló.”

Az Auto Trophy-t 33.-ik alkalommal rendezték meg az éven. 18.811 olvasó az Auto Zeitug-tól szavazott a legjobb márkákra és modellekre összesen 442 autó közül 21 kategóriában. A résztvevőknek 2 szavazatra volt lehetőségük: egy összesített győztesre a kategóriájában és egy a legjobb importált modellre. Az A3 Sportback nyerte kategóriáját a szavazatok 15,0%-val.

Az A1 Sportback nyerte a “Városi Autó” kategóriát a szavazatok 21.7%-val. A legkompaktabb Audi modell egy ideális társ nem csak a városi környezetben, de a hosszabb utakon is. Az információs- és vezetéssegítő rendszerei megegyeznek a teljes méretű osztályéval.

A Q2, amely a szavazatok 17,4%-val győztesnek bizonyult a 25.000 euró alatti terepjárók között, sokoldalú kompakt autó, jó tulajdonságokkal. A Q8 dominálta a “Luxus Terepjáró” kategóriát a maga 13,9%-os szavazati arányával, ötvözi a gyakorlati tehetségeket a 4 ajtós luxus coupé-k eleganciájával és magabiztos vezetői tulajdonságaival. Ugyan ezt lehetne elmondani a teljesen elektromos Audi e-tron Sportback-ről (az “Elektromos terepjáró” kategória győztese 19,0%-os szavazati aránnyal): A dinamikus coupé terepjáró kombinálja az eleganciát a teljesítménnyel és high-tech jellemzőkkel nagyszerű mindennapi használhatósággal.