Az idei Ezüstfiú aranyra váltana

Vincze Feri győzni szeretne a Székesfehérvár-Veszprém Rallye-n

Ezen a hétvégén – ebben az évben először és utoljára – murvás talajon csapnak össze egymással a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság legjobbjai, mégpedig a Székesfehérvár-Veszprém Rallye keretein belül. A viadal különösen fontos, ugyanis másfélszeres szorzójú a verseny, azaz, ha az eddigi négy versenyen mindig a második helyen végző, és a bajnokságot vezető Vincze Ferenc és Németh Gergely ezúttal szakít az ezüstös hagyományaival, és győzni tudna, azzal nagy lépést tennének az abszolút bajnoki cím megszerzése felé. Nos, a Korda Racing mindent megtesz azért, hogy ez a forgatókönyv váljon valóra.

Vélhetően éppen arról álmodtak a Korda Racing csapatvezetői, hogy amikor megérkeznek majd a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság ötödik versenyére, akkor a bajnokság élén a Vincze Ferenc, Németh Gergely kettős áll majd, mégpedig úgy, hogy eddig egyszer sem esett ki a duó. Sőt, mind a négy alkalommal a második helyen végzett a 2019-es abszolút magyar bajnok és navigátora. Vinczéék több sorozatukkal is szakítanának ezen a hétvégén: egyrészt szeretnék már a szinte „bebetonozott” második helyüket elsőre cserélni, illetve szeretnének már végre célba érni egy murvás versenyen. Mindenesetre mindkettőre alaposan felkészültek, hiszen teszteltek a Skoda Fabia R5-össel, és a két versenyző úgy véli, készen állnak.

HALLGASS EXKLUZÍV PODCASTOKAT IDE, ILLETVE IDE KATTINTVA!

Nekem nem szokott menni a murvás talajon, ráadásul utoljára két esztendővel ezelőtt versenyeztem ilyen pályán, és rossz szokásom szerint kiestem a viadalon. Ám most remélem, célba érek. Összesen ötven kilométert teszteltünk, és elmondhatom, igencsak bizakodóan várom a hétvégét. Az autó nagyon jól működik, gyorsan sikerült egy egész jó beállítást találnunk, amin érzésem szerint nem is érdemes változtatnunk. Ezzel kezdjük meg a versenyt, és ha kell, csak akkor állítunk majd a Skodán. Az autón semmi nem múlik, ha pedig mi jó formában leszünk, akkor akár nyerhetünk is. Amikor szombaton túl leszünk egy-két szakaszon, már tudni fogom, hol tartunk mi és hol a riválisaim” – jelentette ki Vincze Ferenc.

Csapattársai közül most egyedül a P14-es kategóriában induló Foczkó Ákos lesz ott a rajtnál, ám ezúttal nem a megszokott navigátora diktálja majd számára az itinert. Ugyanis a korábban két, egymást követő ORC viadalon győztes páros most egy versenyre feloszlott, Madarász Szabolcs covidos lett, így ezen a hétvégén Kertész Krisztián ül be Ákos mellé a Mitsubishi Evo X-be. A Székesfehérvár-Veszprém Rallye-t viszont kihagyja a Ladával versenyző Vizelli Károly navigátorral, Nagy Péterrel, illetve az ORC-ben egy Peugeot 306-ossal rajthoz álló Határ Attila és Éhn Dániel kettős is.

A Korda Racing csapattulajdonosa úgy érzi, ezúttal akár az abszolút győzelem is összejöhet számukra az év egyetlen murvás versenyén.

Bíztam abban, hogy ezúttal is bebizonyosodik az a mondás, hogy kicsi a bors, de erős. Ugyanis elég kis csapattal vágunk neki a hétvégének… Feriék abszolút felkészültek, a Skoda jobb, mint valaha, így bizakodunk a jó eredményben. Ha minden jól meg, akkor vasárnap délutánra az Ezüstfiúból Aranyférfi válik, de akkor sem lennék elégedetlen, ha a Vincze, Németh páros elhagyva Veszprémet még mindig vezetne abszolútban. Ákos nagyon peches volt Pécsett, ám előtte két versenyt is megnyert, így bízom abban, hogy ismét megtalálja a korábbi formáját, még akkor is, ha új navigátorral áll rajthoz. Krisztiánnak pedig szeretném megköszönni, hogy kisegített minket ebben a helyzetben” – mondta Korda Erik csapattulajdonos.