Az Opel megépíti ezt a rajongók által tervezett Rocks E-Xtreme-et

Az Opel megépíti a Rocks-e egyedi példáját, miután közösségi média kampányt indított, amelyben arra kérte a rajongókat, hogy tervezzék meg az apró elektromos négykerekű legjobb változatát.

Keresd Opel podcastjainkat a Begurulva és a PodCars oldalakon!

A verseny nyertes terve Lukas Wenzhöfer volt, a németországi Pforzheim Egyetem Design School diákja, aki a Rocks e-xtreme-et dolgozta ki. Wenzhöfer valójában 2021-ben alkotta meg koncepcióját, és akkoriban bemutattuk. Lenyűgözött bennünket a fiatal tervező kreatív gondolkodása, és nyilvánvalóan az Opel is lenyűgözött.

A szabványos Rocks-e-n végzett változtatások enyhén szólva szélsőségesek. Kezdetnek a Wenzhöfer a négykerekűt dupla lengőkaros felfüggesztéssel szerelte fel az elején, amely lehetővé teszi, hogy a kerekek jól kiüljenek a jármű többi részéből. Az egyedi kerekeket is sáros abroncsok borítják, és az Opel teljes menetmagasságát is megnövelték.

A tervezési átalakítások tovább folytatódnak a kabinra egy csőkeret felszerelésével, amelyben néhány reflektor is helyet kapott, valamint egy tornyos, kétsíkú hátsó szárny masszív véglemezekkel.

„Az Opel Rocks-e lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy mozgékonyak legyenek, és szűretlen vezetési élményben részesüljenek” – mondta a 26 éves tervező. „Az én koncepcióm ezeket a pontokat veszi, és a végletekig mozgatja. Az off-road képesség elősegíti a szabadság érzését bármilyen cél eléréséhez. A megnövekedett sportosság pedig még több vezetési élményt ígér, hogy megmutassa, hogy az elektromos mobilitás több, mint a józan ész megoldása.”

A Rocks-e Design Hack koncepció részeként az autógyártó elkészíti a Rocks E-xtreme egyszeri példányát, de még nem mondta meg, hogy mikor lesz kész.

carscoops