Az új NX500 stílusa és felszereltsége

24YMHONDANX500
  • A motor stabilitását nagy sebességnél fokozó, aerodinamikailag hatékony, kalandmotoros stílusú idomzat
  • Vadonatúj, LED első és hátsó lámpatest
  • Új, 5”-os, színes TFT-kijelző Honda RoadSync funkcióval. Okostelefonhoz csatlakoztatva a műszeregység – többek között – navigációs eszközként is használható
  • Új, egyszerűsített bal oldali kormánykapcsoló, amit háttérvilágítással egészítettek ki, hogy sötétben is könnyen kezelhető legyen

Képeken és videókon a Honda NX500 (Modellév: 2024)

„Hétköznapi Crossover” stílus jegyében fogant NX500 egyszerűen nem maradhat észrevétlen. Kalandmotoros felépítéséből fakadó sokoldalúságával, magával ragadó sziluettjével és erőt sugárzó formáival magára vonja a tekintetet, bárhol is jelenjen meg: a nagyvárosok útjain, a szerpentineken, az autópályákon vagy éppen a végtelen földutakon.

A modell LED-fényszórója éppoly messzire világít, mint korábban, de nagyobb területet világít be, hogy még élvezetesebbek legyenek az éjszakai motorozások. A fejlesztés baleset-megelőzési szerepe sem elhanyagolható, főként a kanyarokban jelent nagy segítséget a vezetőnek. Természetesen az NX minden lámpateste LED, beleértve az új hátsó lámpát is.

Ha ismerős a műszeregység, az nem véletlen, ugyanis az XL750 Transalpon megismert, 5”-os, színes TFT-kijelző található az NX500-on. Érdekesség, hogy most először alkalmaztak a Hondánál úgynevezett optikai ragasztást, azaz gyantával töltötték ki a kijelző és a fedőüveg közötti rést, ezzel jelentősen csökkentve a tükröződést és hatékonyabbá téve a háttérvilágítást. Hogy a vezető még inkább személyre szabhassa új Hondáját, többféle stílusú (Bar, Circle és Simple) grafikát állíthat be az – iOS és Android rendszerű készülékkel társítható – műszeregységen.

A kijelző roppant egyszerűen használható turn-by-turn navigációra, sőt, ha a vezető sisakbeszélővel motorozik, hívásokat fogadhat és zenét is hallgathat, miközben a háttérvilágítással kiegészített, négyirányú kormánykapcsolóval ösztönösen kezelheti a sokoldalú műszeregységet. Ehhez csupán annyit kell tennie, hogy letölti az ingyenes Honda RoadSync alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play áruházból és készülékével csatlakozik az NX500-hoz, már indulhat is.

A karcsú nyereg kettős előnnyel kecsegtet, ugyanis nem zavarja a vezetőt terepen előre-hátra mozgás közben, illetve segíti a könnyed és magabiztos talajfogást. Szintén a motor magabiztos irányítását és a gyors irányváltást szolgálja a kimondottan nagy, 38˚-os kormányelfordítási szög, valamint a Gunmetal Grey fényezésű, kúpos acélkormány. Szintén megkönnyíti a városi közlekedést, hogy a vezető a – kényelmes, természetes üléshelyzetet ígérő, 830 mm-es magasságban rögzített – nyeregből remekül átláthatja a forgalmat.

Sokat elárul az NX500-ról, hogy 180 mm-es szabad hasmagassággal büszkélkedhet, hossza 2165, magassága 1415, szélessége pedig 830 mm. Méretes üzemanyagtartálya 17,5 liternyi benzint képes elnyelni, vagyis a 3,6 L/100 km-es üzemanyag-fogyasztást figyelembe véve 480 km feletti hatótávolsággal kecsegtet.

Honda NX500 (Modellév: 2024)