„Champions United” – A Mercedes-AMG Customer Racing a sikeres szezont ünnepli fényes környezetben

Champions United 2023 Champions United 2023
  • A márkán belüli Mercedes-AMG Customer Racing Championship díjkiosztó ünnepsége
  • A Mercedes-AMG GT2 PRO debütálásával és a Fiatal Pilóta Tesztjével bemutatkozó AMG Racing Series
  • Búcsú Raffaele Marciello hét sikeres együtt töltött év után

A 2023-as motorsport-szezon még javában zajlik, de a Mercedes-AMG Customer Racing máris rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött, összesen 82 címgyőzelmet és rangos győzelmet aratott az egyéni tartós versenyeken világszerte. Szombaton a „Világ leggyorsabb családja” a „Champions United” alkalmából ünnepelte a legfontosabb sportteljesítményeket. Ebben a méltó környezetben került megrendezésre a márkán belüli Customer Racing Championship díjkiosztó ünnepsége is, amelyen ismét exkluzív díjakkal jutalmazták a győzteseket. Az idén a valenciai Művészetek és Tudomány Városában megrendezett hagyományos szezonzáró rendezvény házigazdái az AMG márkanagykövete, David Coulthard és Verena Wriedt voltak. Többek között Michael Schiebe (a Mercedes-AMG GmbH vezérigazgatója) és Jochen Hermann (a Mercedes-AMG GmbH igazgatótanácsának tagja), Christoph Sagemüller (a Mercedes-AMG Motorsport vezetője) és Stefan Wendl (a Mercedes-AMG Customer Racing vezetője) , átadta a díjakat. Együttműködő partnerek és vásárlói sportcsapatok képviselői, valamint számos autóversenyző érkezett Spanyolországba a Mercedes-AMG exkluzív szezonzáró ünnepségére, és stílusos és családias hangulatot teremtett.

A „Champions United” esemény az AMG Racing Series fényes befejezését jelentette Valenciában. A spanyol metropolisztól nem messze található Ricardo Tormói Circuit-en az ügyfelek és a Customer Racing Team csapatai intenzív felkészülésre gyűltek össze, hogy kijelöljék a következő szezont. Ez magában foglalta a különböző pályán végzett tevékenységeket, többek között az AMG ONE-nal, több autó szállítását, különféle tapasztalatokat, valamint egy AMG Fiatal Pilóta Tesztet. Sőt, az új Mercedes-AMG GT2 PRO debütált a pályán.

A Mercedes-AMG Customer Racing Championship koncepciója

A Mercedes-AMG már kilenc éve egyedülálló márkán belüli bajnokságot vezet. Ennek során a vásárlói sportprogram legsikeresebb csapatait és versenyzőit színvonalas, exkluzív különdíjakkal jutalmazzák, ezúttal az IWC, az MSI, a PUMA és a RAVENOL együttműködő partnerei támogatásával. Így az affalterbachi teljesítmény- és sportautómárka elismerését fejezi ki versenyautóinak példamutató képviseletéért a világ különböző versenysorozataiban. A verseny nyolc kategóriában zajlik. Díjazásban részesül az alkategóriák első 3 helyezettje és összességében az első 5. Minden ügyfélcsapatot és minden olyan 18 éves vagy annál idősebb versenyzőt figyelembe veszünk, akik a versenyidőkereten belül (2022. október 5. és 2023. október 24.) vettek részt a Mercedes-AMG GT3, GT4, GT2 vagy SLS AMG GT3 versenyeken. . Több mint 400 versenyző és 100 csapat vett részt a versenyen. A kiterjesztett munkatámogatással rendelkező ügyfélcsapatok nem vehetnek részt.

Minden versenyen a pontokat a motorsportban aktuális 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 formátum szerint osztják ki. Ezeket a pontokat ezután megszorozzuk egy előre meghatározott tényezővel, a szintnek és a távolságnak megfelelően. Általános szabály, hogy a GT3 és GT4 autók eredményeit külön számolják és osztályozzák. Idén a Mercedes-AMG GT2-vel elért eredmények továbbra is beleszámítanak a GT4-be.

A 2023-as Mercedes-AMG Customer Racing Championship díjnyertesei*

Fődíjként egy Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 10,8 l/100 km | kombinált CO₂-kibocsátás: 247 g/km**) került átadásra a DRIVER tabella győztesének. 2023-ban ez volt George Kurtz (USA). Az elmúlt évben a legnagyobb eredményeit amerikaiban érte el, és csapattársával, Colin Braunnal (USA) a Fanatec GT World Challenge America bajnokává koronázták meg az AWS Pro-Am motorral. George Kurtz a DRIVER GT3 tabellán is az élre került. A PRO-DRIVER kategóriában azon versenyzők számára, akik az FIA globális autószövetség kategorizálása szerint platina, arany vagy ezüst státuszúak, Timur Boguslavskiy (FIA) szerezte meg idén az első helyet. Az AKKODIS ASP Team csapatával két bajnoki címet nyert az AWS által hajtott Fanatec GT World Challenge Europe versenyen, és második helyen végzett a 24 órás Spa-Francorchamps-i versenyen. Ráadásul Timur Boguslavskiy a PRO-DRIVER GT3 kategóriában végzett az élen. Michai Stephens (USA) végzett az első helyen a PRO-DRIVER GT4 tabellán. Öt osztálygyőzelmet szerzett a GT4 Amerikában, és második lett az Ezüst Kupában. Chris Hart és Stephen Walton (mindketten GBR) lettek a győztesek a DRIVER GT4 tabellán. Együtt versenyeztek a British GT Cup bajnokságban, és bajnokok lettek a GTH osztályban.

A TEAM GT3 tabellán a Haupt Racing Team programja betalált. A GT World Challenge Europe Sprint Cup címgyőzelmei, a Spa-Francorchamps-i 24 órás versenyen aratott osztálygyőzelem vagy az ADAC GT Masters csapatok címe révén a legénység elegendő pontot gyűjtött az első helyre. A TEAM GT4 tabellán az NM Racing Team a győztes. A Barcelona régió csapata túlnyomórészt spanyol versenysorozatokban vett részt. A Mercedes-AMG GT4-gyel összesen 68 versenyen való részvételből a csapat nyolc osztálygyőzelmet és további 17 dobogós eredményt ért el. Ezen felül az NM Racing Team páros dobogós helyezést ért el az első Mercedes-AMG GT2-vel.

A speciális kategóriák díjazottjai 2023***

Késő délután jutalmazták a „Szezongyőzteseket”. Ott a most véget ért versenyidőkeret valamennyi címgyőztese – mind a valós, mind a virtuális motorsportban – exkluzív AMG dizájnú „Győztes dzsekit” kapott. A limitált szériás emelőt a motorsport kiadó Race Service tervezte, kizárólag erre az eseményre.

Ebből az alkalomból először osztották ki az év „Legjobb megjelenésű autója” elismerést is. Az esemény előtt a rajongók szavazhattak kedvenc dizájnjukra a Mercedes-AMG közösségi média csatornáin. Az élre álló autó a #4 Haupt Racing Team Mercedes-AMG GT3 volt, amely összesítésben a harmadik helyen végzett a nürburgringi 24 órás versenyen. Az autó egyedi képregény-stílusú festést kapott, amelyet Frank Granduc divattervező és Alexander Bloch festőművész valósított meg.

A kitüntetett további versenyzők a fiatal tehetségek, Frank Bird (GBR) és Lorenzo Ferrari (ITA) voltak, akik az előző AMG Fiatal Pilóta Tesztjén kerültek előtérbe a Ricardo Tormói Körversenyen. Több mint 20, 17 és 25 év közötti, az FIA versenyzői kategóriában arany vagy ezüst minősítéssel rendelkező pilóta vett részt a foglalkozásokon. A lövöldözés leggyorsabb versenyzői ezt követően egy hosszú távot teljesíthettek. Frank Bird és Lorenzo Ferrari mindkét szakmában meggyőzött, ezért fix hajtást kapnak egy Mercedes-AMG GT3-mal az Intercontinental GT Challenge szezonzáró döntőjében, a Gulf 12 Hours Abu Dhabiban (december 8-10.).

Búcsú a Mercedes-AMG Performance hosszú ideje pilótájától, Raffaele Marciellotól

Raffaele Marciello is megfelelő hangulatban búcsúzott a Mercedes-AMG Customer Racing versenyzői sorától a „Champions United” eseményen. A 2016-os szezon után kiesett a GP2-sorozatból, a svájci gyorsan a GT-versenyek sztárpilótájává vált, majd 2017 végén a Mercedes-AMG Performance Pilóta lett. Legnagyobb eredményei közé tartozik a FIA GT World Cup győzelme. 2019-ben Makaóban és 2022-ben a Spa-Francorchamps-i 24 órás versenyen különböző GT World Challenge Europe címgyőzelmeket és 2022-es ADAC GT Masters versenyzői címet nyernek. “Meghatódtam. Búcsúajándékként megkaptam a Spa-nyertes autót, amelyet modellautóként vezettem, és az AMG egy klassz, nagyon érzelmes filmet készített számomra. Mindannyian egy újabb nagyszerű estét töltöttünk együtt. Nagyon hálás vagyok a Mercedesnek. Az AMG, mert nélkülük most nem lennék itt” – mondta nem sokkal búcsúja után a 28 éves férfi. A következő hétvégén Raffaele Marciello hivatalos Mercedes-AMG-pilótaként utoljára kilép a FIA GT Világkupa makaói versenyén.

“Először is szeretnék gratulálni a díjazottainknak. Idén is számos versenyt és bajnokságot nyertek velünk nagy odaadással és kivételes teljesítménnyel. Szeretnék köszönetet mondani minden ügyfélversenyző csapatunknak és versenyzőnknek. döntő szerepet játszottak abban, hogy az AMG márka ismét olyan jól képviseltesse magát a nemzetközi versenyben.Az elmúlt néhány napban a valenciai AMG Racing Series fontos alapjait fektettük le, hogy hosszú távon építhessünk erre a sikerre. A tesztnapok és a Fiatal Driver Teszt során remek feltörekvő tehetségekkel találkozhattunk!Ezúton is szeretnék köszönetet mondani nagyra becsült partnereinknek, akik az utunk során támogattak minket, és exkluzív nyereményeikkel egyedülálló és felejthetetlen élménnyé tették ezt az estét a Mercedes-AMG Customer Racing Championship részeként.”
Christoph Sagemüller, a Mercedes-AMG Motorsport vezetője

„Minden évben a márkán belüli Customer Racing Bajnokság díjátadása valami különleges számomra, hiszen ismét tudunk valamit visszaadni versenyzőinknek és csapatainknak. Elismerjük sofőr urainkat, akárcsak szakembereinket, és mindannyian összejönnek ezen az egy estén, ez teljesen egyedülálló. Bízom benne, hogy a jövőben egy-két tehetséges fiatal pilótát tudunk majd kitüntetni a Fiatal Pilóta Tesztünkön az év végi ünnepségünkön. A Circuit Ricardo Tormói ülések benyomásai teljesen ígéretesek voltak. Ezért nagyon várom, hogy lássam Frank Birdet és Lorenzo Ferrarit a Mercedes-AMG GT3 volánja mögött Abu Dhabiban.”
Stefan Wendl, a Mercedes-AMG Customer Racing vezetője

  • A Mercedes-AMG Customer Racing Championship győzteseinek áttekintése a media.mercedes-benz.com oldalon

** A feltüntetett értékek a meghatározott „NEDC CO₂ értékek” a cikk értelmében. 2 Nr. 1 (EU) 2017/1153 végrehajtási rendelet. Az üzemanyag-fogyasztási értékeket ezen értékek alapján számítottuk ki. A gépjárműadó megállapításánál magasabb érték alkalmazható. A kínált autókkal kapcsolatos további információk, beleértve a WLTP-értékeket, az adott országra jellemző információk találhatók a www.mercedes-benz.com oldalon.

*** nem része a Mercedes-AMG Customer Racing ChampionshipnekFigyu! Matchbox 70 years London bus keresi új gazdáját