Egy év múlva Lexus UX?

A japán Mag-X magazin szerint a szubkompakt Lexus UX crossover – a Párizsi Nemzetközi Autószalonon 2016 szeptemberében bemutatott UX tanulmánymodell sorozatgyártású változata – alig egy éven belül, jövő év októberében a szalonokba kerülhet.
Az európai ED2 formatervező stúdió által tervezett UX koncepciómodellt nem mindennapi formavilág jellemzi. A piaci premier lehetséges dátumáról tájékoztatva a Mag-X magazin bemutatta az új autó karosszériájának művészi vízióját is, az új Lexus modellekre utaló stilisztikai részletekkel és némileg finomabb vonalakkal, amelyek folytatják az NX-szel megkezdett formavilágot.

A magazin kiemeli, hogy bár a tanulmánymodell formavilága rendkívül merész, a sorozatgyártású változat stíluselemei jobban illeszkednek majd a márka jelenlegi arculatához. Ugyanakkor nem ez lenne az első eset, hogy az anyavállalat Toyota, megcáfolva a várakozásokat, egy merészet húz, és gyakorlatilag változtatás nélkül küldi gyártásba a koncepciómodellt. Gondoljunk csak a kategóriát megreformáló Toyota C-HR-re.
Iparági pletykák szerint a Lexus UX is az új generációs – az LC 500h-ban bemutatkozó – Multi Stage Hybrid rendszert kapja meg. Igaz, ennek teljesítményéről egyelőre nem állnak rendelkezésre pontos adatok.
A tervek szerint az USA-ban az UX felváltaná a márka jelenlegi legkisebb modelljét, a Lexus CT 200h-t – ezzel a márka, reagálva a szűnni nem akaró crossover-őrületre, nagyobb szeletet hasítana ki a kategória eladásaiból.
Az UX-et Stephan Rasmussen formatervező az alábbi videóban mutatja be:
https://www.youtube.com/watch?v=yaQUp5aGoBM
Képek: Mag-X, Lexus
Videó: Form Trends