Egy órával hosszabban közlekedő metró a vizes-vb záróünnepségének estéjén

A FINA Budapest 2017 vizes-világbajnokság záró ceremóniáját a Papp László Budapest Sportarénában rendezik 2017. július 30-án (vasárnap) 22 és 24 óra között, az esemény főpróbáját az azt megelőző este tartják. Mindkét programra nagyszámú nézőt várnak, ezért a BKK mind július 29-én, mind 30-án sűrűbb követéssel indítja az M2-es metrót. A záróünnepség napján a metró nemcsak gyakrabban közlekedik, de üzemidejét is meghosszabbítják: az utolsó szerelvény a szokásosnál egy órával később, éjjel fél 1-kor indul. 20 órától éjfélig korlátozzák az Ifjúság útja közúti forgalmát. A Papp László Budapest Sportaréna megközelítésére a BKK az M2-es metró és a sűrűbben közlekedő 1-es villamos igénybevételét ajánlja.
 

Sűrűbb közösségi közlekedési járatok, egy órával hosszabban közlekedő metró

 
A FINA Budapest 2017 vizes-világbajnokság záró ceremóniájának főpróbáját július 29-én (szombaton) este 20 és 22 óra között, míg magát az ünnepélyes záróeseményt másnap, 30-án (vasárnap) 22 és 24 óra között rendezik.
 
A sportaréna gyorsabb, kényelmesebb megközelítése érdekében július 29-én (szombaton) este az M2-es metrót szükség szerint sűrűbben indítják.
 
 
Július 30-án (vasárnap) este az M2-es metró és az 1-es villamos a rendezvény kezdete előtt sűrűbben indul, valamint az M2-es metró üzemidejét is meghosszabbítják: az utolsó szerelvény a megszokottnál egy órával később, mindkét végállomásról fél 1 körül indul. Késő este, a rendezvény befejezése után a Puskás Ferenc Stadion megállótól igény esetén mentesítő villamos szerelvények indulnak az 1-es villamos vonalán.
 
Az Ifjúság útja forgalmának korlátozása miatt kis mértékben változik a 75-ös trolibusz útvonala, amelyre a Puskás Ferenc Stadionnál csak a Hungária körúton felszállni., a Kerepesi úton lévő megállóhelyét nem érinti.
 

A Papp László Budapest Sportaréna megközelítési lehetőségei

 
A FINA Budapest 2017 vizes-világbajnokság záró ceremóniájának helyszíne, a Papp László Budapest Sportaréna leggyorsabban az M2-es metróval vagy az 1-es villamossal közelíthető meg. Mindkét járat megáll a Sportarénánál, és mivel kötöttpályás járművek, esetleges torlódás sem akadályozza menetrend szerinti közlekedésüket. A BKK javasolja, hogy aki nem rendelkezik a járatokra érvényes bérlettel, az előre váltson menetjegyet, hogy ne a rendezvényről hazafelé kelljen sorban állnia.
 
 

A hazaúthoz is válassza a közösségi közlekedést!

 
A Papp László Sportarénából történő hazautazáshoz is a közösségi közlekedési lehetőségek széles kínálata áll rendelkezésre. A zárórendezvény napján az M2-es metró szerelvényei hosszabb üzemidővel közlekednek: az utolsó metró a szokásosnál 1 órával később, fél 1 körül indul mindkét végállomásról; a Puskás Ferenc Stadiontól az utolsó szerelvény a Déli pályaudvar felé 0:32-kor, az Örs vezér tere felé pedig 0:48-kor indul.
 
Aki éjfél környékén, vagy később indul haza vagy tovább a Papp László Budapest Sportarénából, érdemes az éjszakai járatok egyikét választania:

  • az 1-es villamos vonalán közlekedő 901-es, 918-as, illetve 937-es éjszakai autóbuszt,
  • Pesten a Sashalmot, Mátyásföldet és Cinkotát érintő, a budai irányban pedig Farkasréten és Gazdagréten keresztül a Móricz Zsigmond körtér felé közlekedő 908-as éjszakai autóbuszt,
  • Rózsadomb, illetve Rákosszentmihály és Árpádföld felé a 931-es éjszakai autóbuszt,
  • Észak-Buda, illetve Kőbánya, Zugló belső területei vagy Rákoskeresztúr felé a 956-os, vagy a 990-es éjszakai autóbuszt.

 
 

Megközelítés és parkolás a gépkocsival érkezőknek

 
A Papp László Budapest Sportaréna Budapest XIV. kerületében, Zuglóban található, a Stefánia út 2. szám alatt. A helyszín 1149 férőhelyes parkolója autóval az Ifjúság útján át közelíthető meg a Stefánia út, a Kerepesi út, vagy a Dózsa György út felől. Az Ifjúság útját július 30-án 20 és 22 óra között, majd 23:30-tól éjfélig lezárják, az autóval közlekedőknek érdemes időben érkezniük. A vidékről érkezők az autópályák elhagyása után a Hungária körúton közelíthetik meg a Sportarénát. (Forrás: www.budapestarena.hu).