Élet az RX-ben

  • A Lexus Omotenashi elvek a legmagasabb szintű kényelmet és könnyű kezelhetőséget biztosítanak
  • A vezető műszerei gyors, intuitív használatot tesznek lehetővé, hűen a Tazuna vezetőtér koncepcióhoz
  • Még csendesebb és még kifinomultabb lett az utastér

Omotenashi vendégszeretet

A Lexus Omotenashi vendégszeretete azokat az alapelveket jelenti, amelyek meghatározzák, hogy az RX milyen bánásmódban részesíti az utasait: meleg fogadtatást, biztonságot és kényelmet kínál mindenkor. Mindezt a jármű felé közelítve egy üdvözlő világítással kezdődik, majd az induláshoz készülve a műszeregységen megjelenő animációval folytatódik. Amennyiben az adott vezető kulcsa regisztrálva van, az üdvözlés folyamatát saját névvel is ki lehet egészíteni.

Műszerek, érintésérzékeny kapcsolók és head-up kijelző

A vezető saját igényeinek megfelelően szabhatja személyre a műszeregység képernyőjét, kiválasztva, hogy a fordulatszámmérőt, a hibrid rendszer mutatóit vagy éppen a sebességmérőt szeretné előtérbe helyezni. A megjelenítés a beállított vezetési üzemmódtól függően is változik (Normal, Eco vagy Sport). Az F SPORT modellekhez pedig egy exkluzív, motorsport ihlette stílus is elérhető, ami tovább erősíti ezen modellek teljesítmény-központúságát.

Az elsőként a Lexus NX modellben bemutatkozott érintésérzékeny kormánykapcsolók az RX-ben is helyet kaptak. A Tazuna vezetőtér koncepció egyik kulcselemeként ezekkel a kapcsolókkal állítható a műszeregység tartalma, anélkül hogy a vezetőnek le kellene vennie a tekintetét az útról. Személyre szabhatók, hogy a vezető által elsőbbséget élvező funkciókat lehessen kezelni velük, ráadásul amikor a vezető rájuk helyezi az ujját, a műszeregységen vagy a head-up kijelzőn láthatóvá válik, hogy milyen funkciót kezel. Habár a gombok érintésérzékenyek, megnyomásukkor érezhető egy „kattanás”, ami a fizikai gombokra jellemző.

A színes head-up kijelző három üzemmóddal rendelkezik, amelyek különböző mennyiségű információkat jelenítenek meg: a teljes megjelenítés tartalmazza a Lexus Safety System + biztonsági és vezetőtámogató funkciók állapotát; a standard mód a legfontosabb információkat összegzi a kijelző alsó szélén; a minimális mód pedig csak a sebességet mutatja. Állítható a kivetítés pozíciója, elforgatható a kép és a fényerő is módosítható. A beállítások részletei a vezető beállításait elmentő memóriafunkcióval rendelkező modelleken tárolhatók.

Fűtés és szellőztetés

Az RX egy új klímaberendezést használ, amely energiahatékonyabb, kompaktabb és könnyebb, segítve a Lexus tervezőit a karcsúbb műszerfal kialakításában.

Az RX 450h+ egy energiatakarékos hőszivattyút használ, amely az autón kívüli levegőből vonja ki a hőenergiát az utastér felfűtésére, így a légkondicionáló rendszer használatakor kevésbé van hatással az autó elektromos hatótávolságára. Nedvességérzékelővel is rendelkezik, amely megakadályozza a szélvédő párásodását.

Az összes RX modell esetében a Lexus Klímamenedzser biztosítja minden egyes utas számára a megfelelő hőmérsékletet, összehangolva az első ülésfűtést, a kormánykerékfűtés és a háromzónás klíma funkcióit. A Lexus S-FLOW vezérlés érzékeli, hogy melyik ülésekben foglal helyet utas, és ennek megfelelően állítja be a klíma teljesítményét, így biztosítva az utasok kényelmét, miközben üzemanyagot is spórol.

A Lexus Link okostelefonos alkalmazás segítségével az RX tulajdonosok távolról is tudják kezelni a jármű klímaberendezését, ezzel már indulás előtt felfűtve vagy lehűtve az utasteret.

Ülések

Az első üléseket újratervezték a könnyű beszállás, a kiváló tartás, valamint a fűtés és szellőztetés érdekében. A mélyített konstrukció és az új üléskeret tovább javítja az ülések tartását, míg a homorú oldaltámaszok jobban támogatják az utasok derekát. Az üléspárnákat is átdolgozták, hogy szélesebb körben nyújtsanak kényelmet az eltérő testalkatú és méretű utasok számára. A Luxury változatokban a combtámaszok szélesebb tartományban állíthatók, valamint az ülőlap és a combtámasz közötti rést is megszüntették a fokozott komfort érdekében.

Az beépített ülésfűtések mostantól az egész ülést melegítik, nem csak bizonyos pontokat, valamint az elektromos ülésállítás memóriarendszere egy új vezérlőt kapott, amellyel egyidejűleg lehet állítani csúsztatni, dönteni, valamint emelni az üléseket. Ez gyorsabb működést biztosít, és segítségével elkerülhetők a kellemetlen testhelyzetek.

A beszállást megkönnyítő rendszert is továbbfejlesztették, így a korábbi előre-hátra csúsztatás mellett immár le is tudnak ereszkedni az első ülések a még könnyebb kis- és beszállás érdekében.

A felszereltségi szinttől függően a hátsó ülések támlája manuálisan vagy motorosan állítható, illetve dönthető, valamint opcionálisan fűtés és szellőztetés is elérhető a hátsó székekhez.

Hangulatvilágítás

A Lexus Omotenashi vendégszeretetének megtestesüléseként, a Lexus hangulatválasztó lehetővé teszi az RX belső belső világításának a hangulathoz vagy a vezetési körülményekhez való igazítását a 64 színből és 14 egyedi témából álló paletta segítségével, amelyek különböző érzelmeket és hangulatokat idéznek elő.

Az indirekt világítás a műszerfalon, az ajtókapcsolókon, a lábtérben és az ajtózsebeken jelenik meg, és éjszaka azt az érzést kelti, mintha átölelné utasait az autó.