Éves szinten átlagosan tizenöt százalékkal emeli dolgozói bérét a veszprémi V-Busz Kft.

    Eredményesen zárultak az egyeztetések a veszprémi V-Busz Kft. és a Közösségi Közlekedési Dolgozók Érdekvédelmi Egyesülete között, a társaság éves szinten átlagosan tizenöt százalékkal emeli dolgozói bérét – írta a Vehir.hu hírportál pénteken.

    Közölték: a több mint 130 embert foglalkoztató közszolgáló vállalatnál október közepe óta tartottak az egyeztetések a jövő évi bérstruktúráról és a bérfejlesztés mértékéről. Ezek eredményeként az éves szinten átlagos 15 százalékos bérfejlesztés mellett egy, a korábbiaknál átláthatóbb és kiszámíthatóbb bérrendszert vezetnek be.


    Hozzátették: a társaság béren kívüli juttatásként megújította kollektív munkavállalói felelősségbiztosítást, amelynek értelmében valamennyi járművezető évente két káreseményre, káreseményenként kétmillió forintos összegre biztosítva lett.


    Arról is beszámoltak: a cég idén karácsonyi bónusz juttatással is segítette dolgozóit.


    A veszprémi helyi járati közlekedést lebonyolító, önkormányzati tulajdonú V-Busz Kft. 2022-ben teljesen megújította autóbuszflottáját. Munkájukat 42 korszerű, alacsonypadlós és klimatizált dízelüzemű új MAN Lion’s City szóló, illetve csuklós, valamint ugyanennek a buszcsaládnak öt darab elektronos szóló buszaival végzik.


    Az új flotta beváltotta a hozzá fűzött reményeket, kiszámítható működést, minimális kimaradó járatszámot, alacsony fogyasztást eredményezve – írták.


    A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a V-Busz Kft. árbevétele 2021-ben meghaladta az 527 millió forintot, adózás utáni vesztesége több mint 520 millió forint volt. A társaság 2021-ben és a megelőző évben is egyaránt 130-130 dolgozót foglalkoztatott.