Hétfőtől változik a 15-ös és a 115-ös busz közlekedése Belső-Ferencvárosban

    Jövő hétfőtől július 17-ig megváltozik a 15-ös és a 115-ös autóbuszok belső-ferencvárosi útvonala – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

    A közlemény szerint a buszok a háromhetes időszak alatt minden nap a Bakáts utcát és a Lónyay utcát elkerülve, a Közraktár utca – Fővám tér – Vámház körút útvonalon közlekednek az északi végállomásaik, a Gyöngyösi utca, valamint a Göncz Árpád városközpont felé.


    Ennek nyomán a buszok elkerülik a belső-ferencvárosi utcákat, ahol rendszeresek a torlódások, ezért a jövőben a járművek gyorsabban haladhatnak az adott szakaszon, amely rövidítheti a menetidőt – emelték ki.


    Az útvonalmódosítás miatt a 2-es villamos július 17-ig tartó pótlása miatt a Közraktár utcában ideiglenesen buszsáv lesz. Az újonnan kijelölt buszsávban, valamint a Vámház körúton – részben a villamosvágányokon – a buszok lényegesen gyorsabban tehetik meg a Boráros tér és Kálvin tér közötti távot – írták.


    A 15-ös és a 115-ös buszok nem érintik a Lónyay utca, a Czuczor utca és a Török Pál utca megállót, viszont a Közraktár utcában a Zsil utcánál, illetve a Fővám téren a Kálvin tér irányú busz- és trolimegállóban lehet felszállni a járművekre.


    A háromhetes próbaidőszak alatt a BKK folyamatosan gyűjti a tapasztalatokat, “amelyeket a környék élhetőségének javítására, a közösségi közlekedés fejlesztésére hasznosítja a közlekedésszervező” – fogalmaztak a közleményben.