Hétvégén változik a villamosok közlekedése a Népszínház utcában

    A vágányok karbantartása miatt pénteken és szombaton változik a villamosok közlekedése a Népszínház utcában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán az MTI-vel.

    A BBK azt írta, hogy a 28-as, 28A és 62-es villamos módosított útvonalon a Keleti pályaudvarig, a 37-es és a 37A villamos pedig csak a Magdolna utcáig jár.


    A hétvégén a 28-as és a 28A villamos a Keleti pályaudvar M és az Izraelita temető, illetve Új köztemető között közlekedik. A 37-es és a 37A villamos rövidített útvonalon, a Magdolna utca és az Újköztemető, illetve Sörgyár között jár. A 62-es villamos a Keleti pályaudvar M és Rákospalota, MÁV-telep között közlekedik.


    A hétvégén a Népszínház utcai villamosok helyett 28-as villamospótló buszjárat közlekedik a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és az Orczy tér között – ismertette a BBK.


    A pótlóbuszról a villamosokra a Magdolna utca megállóhelyen, a 28-as és 62-es villamosokról a pótlóbuszra pedig az Orczy térnél lehet átszállni.


    Kőbánya felől a belváros a 9-es busszal, illetve átszállással trolibuszokkal is megközelíthető. “A Népszínház utca környékéről a 99-es és a 217E buszok biztosítanak alternatív eljutási lehetőséget a közlekedőknek” – olvasható a közleményben.