Hóhelyzet az utakon – Balesetek, korlátozások, friss infók

Baleset miatt lezárták a 82-es főutat Cseszneknél

Két teherautó ütközése miatt lezárták a 82-es főutat Cseszneknél, Tapolca és Sümeg között pedig a nehézgépjárművek csak hólánccal közlekedhetnek – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda délelőtt az MTI-vel.

Aradi Virág elmondta: a havazásban két kamion ütközött össze a 82-es főút 31-es kilométerénél, Cseszneknél. A rendőrség a helyszíni szemle és a műszaki mentés miatt a főutat teljes szélességében lezárta, a forgalmat Cseszneken és Bakonyszentkirályon át terelik.

A szóvivő hozzátette: az időjárási viszonyok miatt a Sümeget Tapolcával összekötő 7319-es úton a 7,5 tonna össztömegnél nehezebb járművek csak hólánccal közlekedhetnek.

 

 

Feloldották a forgalomkorlátozást Letenyénél és Tornyiszentmiklósnál

Letenyénél és Tornyiszentmiklósnál is feloldották a havazás miatt elrendelt forgalomkorlátozást: a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók a határátkelőknél beléphetnek Horvátországba, illetve Szlovéniába – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága szerda délben a honlapján.

A korábbi tájékoztatás szerint a horvát hatóságok intézkedése a letenyei határátkelőt, az M7-es autópálya és a 7-es főút forgalmát érintette. A szlovén hatóságok a tornyiszentmiklósi határátkelőnél, az M70-es autóúton korlátozták a 7,5 tonnánál nehezebb járművek belépését az országba.

A katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján azt írta: Zala megyében a 75-ös főúton, Lenti és Zalaapáti között korlátozzák a kamionforgalmat. A Lentiben található körforgalomtól a zalaapáti körforgalomig tartó szakaszra nem hajthatnak fel a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek.

 

 

Ismét közlekedhetnek a kamionok a 86-os főúton

Ismét közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb kamionok is a 86-os főúton – közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Egyed László elmondta: feloldották a Rédics és Körmend közötti szakaszra a havazás miatt szerda délelőtt elrendelt korlátozást, így a kényszerpihenőn várakozó kamionok újra útnak indulhattak.

 

 

Késnek a vonatok és az autóbuszok Vasban

A havazás miatt a vonatok és az autóbuszok is késéssel közlekednek Vas megyében szerdán.

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: Zalaegerszeg, Celldömölk, Szombathely és Sárvár térségében 20-30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a személyszállító vonatok.

Hozzáfűzte: a vasúttársaság arra kéri az utazókat, hogy a csúszásveszély miatt óvatosan közelítsék meg a vonatokat, fel- és leszállásnál pedig fokozottan ügyeljenek saját és utastársaik biztonságára.

Hegedüs-Kuti Piroska, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. csoportvezetője közölte: Kőszeg és Vasvár térségében az összes járatuk 5-10 percet késett, az egyik reggeli vasvári busz viszont árokba csúszott, az utasokat mentesítő járművel szállították tovább.

Tájékoztatása szerint Szombathely térségében a járatok 60-70 százaléka 20-30 perces késéssel közlekedett, itt is előfordult árokba csúszás, és például a 86-os főúton történt halálos baleset helyszínelése miatt is kerülő úton, késéssel közlekedett néhány autóbuszuk.

Sárvár körzetében is esetenként 40-50 perces késéssel közlekedett több busz, Őriszentpéter és Ispánk között pedig járhatatlannak ítélték az utat, ezért maradt ki két reggeli járat.

Nem egy esetben azért késtek a buszok, mert a nagyobb emelkedőkön kamionok akadtak el, Rábapatyon pedig a megállóban csúszott bele az autóbuszba egy személygépkocsi. Nem sérült meg senki.

Újra járható az M7-es autópálya Sormásnál ás a 2-es metrót is sikerült újraindítani