Honda Forza 350 (Modellév: 2024)

24YM FORZA 350

Összegzés: A Honda középméretű, sportos, egyben rendkívül kényelmes robogója, elegáns stílusával  és vadonatúj színeivel kápráztatja el jövőre a nagyérdeműt. Természetesen minden, a korábban megismert és megszeretett gazdag felszereltséget tartalmazza a Honda GT-stílusú robogója, azaz az elektromos mozgatású szélvédőt, a két, teljesértékű bukósisak befogadására alkalmas tárolórekeszt, az USB-C csatlakozóaljzatot, a kipörgésgátlót (HSTC), a LED világítást, az okoskulcsot. A Forza 350 vezeték nélkül képes összekapcsolni a motorost a Honda RoadSync okostelefon alkalmazás segítségével így menet közben is egyszerűen fogadhat hívásokat vagy hallgathat zenét telefonról, mely nem csak Android rendszerrel kompatibilis, hanem iOS-szel is.

A Honda Forza 350-re is felpattantak

Rövidke makogásosdi a Honda Forza 350-ről

Forza 350 – Teszt a lelke mindennek (VIDEÓ)

Bevezetés

A Forza már jó ideje a Honda kínálatának meghatározó tagja. Ez a prémiumkategóriás, középméretű robogó az ezredfordulón jelent meg és kimagasló helykínálatával, kiemelkedő vezetési élményével, valamint innovatív, kombinált fékrendszerével kategóriája új mércéje lett. Nem csoda, hogy Európában egy csapásra népszerűvé vált, és sokoldalúságának köszönhetően nap mint nap megkönnyítette a közlekedők életét. A Forza-család 2015-ös megújulása óta több, mint 200.000 darab talált gazdára Európában.

Korábban számtalan alkalommal módosították, tökéletesítettéka Honda Italia Industriale-ban előállított típust, de alapvető erényei nem változtak – továbbra is sportos, s egyben hosszabb utakra is tökéletesen alkalmas robogóként tündököl. A fejlesztések nyomán 2004-ben megkapta a Honda S MATIC névre keresztelt, elektronikus vezérlésű CVT-erőátvitelt és a tolvajok dolgát megnehezítő okoskulcsot; a poggyásztér átalakítása után akkor már két zárt sisak fért el a nyereg alatt. Mindemellett a továbbfejlesztett PGM-FI üzemanyag-befecskendezőnek köszönhetően az üzemanyag-fogyasztás még tovább csökkent.

Egy évvel később a biztonságot és a kényelmet fokozó fejlesztések voltak napirenden. Megjelent a beépített audiorendszer, tovább finomították az S MATIC erőátvitelt, a lassítást pedig ABS-szel társított, kombinált fékrendszerre bízták. Ráadásként 2016-ban módosítottak a konstrukción, ekkor alapjaiban változott az üléshelyzet, ezáltal a Forza 300 két személy számára is ideális utazómotorrá érett, mely városban és autópályán egyaránt helytáll.

2018-ban ismét egy minden ízében új – könnyebb, kisebb, okosabb és sportosabb – Forza 300-at üdvözölhettünk, mely továbbra is megtartotta a legjobb „GT” tulajdonságait és büszkén állhatott rendkívül sikeres kistestvére, a Forza 125 mellett. 2020-ban jelent meg – feltűnő szürke és fényes fekete színben – a Forza 300 „Limited Edition”, amihez már alapáron járt az okoskulccsal nyitható-zárható túradoboz.

Aztán eljött az ideje egy újabb előrelépésnek a Forza 350 életében. Stílusosabbá, gyorsabbá, még praktikusabbá vált és olyan új funkciók kaptak helyet, mint a Bluetooth-kapcsolat és a Honda RoadSync rendszer.

A Forza 350 ismét tett egy lépést előre. Technikailag ugyan változatlan, de elegánsabb megjelenéssel került idén a piacra. A jövő év olyan új színeket, színkombinációkat hoz a Forza 350 életébe, hogy biztosan utána fognak fordulni az európai utakon.

Áttekintés

A fejidomnak köszönhetően elegáns, kifinomult és egyedi robogó a Forza 350, nem utolsó sorban jobban hasonlít a modellcsalád élén álló Forza 750-re. A vonzó megjelenésű, kettős LED-fényszórók könnyebbé és biztonságosabbá teszik az esti motorozást, egyszersmind gondoskodnak róla, hogy a Forza 350 modern, jövőbe mutató motor benyomását keltse.

Kiemelekedően praktikus. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint például a hatékonyabb időjárás-védelm érdekében 180 mm-es tartományban állítható elektromos mozgatású légterelő. Vagy az ülés alatt kialakított tágas hely, ahová kényelmesen belefér két zárt sisak, amit akár az okoskulccsal (SmartKey) kényelmesen lehet nyitni és zárni. Valamint Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakoztatható az okostelefon a Forza 350-hez a Honda RoadSync applikáció segítségével, így menet közben, hangparanccsal kezelhető a készülék. (Android, iOS rendszerrel kompatibilis). Még egyszerűbbé teszi a telefon használatát és töltését a kesztyűtartóban kialakított USB-C csatlakozó.

A 330 cm3-es, folyadékhűtéses, elektronikus üzemanyag-befecskendezésű, négyszelepes, SOHC-vezérlésű erőforrás teljes fordulatszám-tartományban igencsak nyomatékos – 21,5 kW-os (28,8 LE) csúcsteljesítmény leadására képes, legnagyobb forgatónyomatéka 31,5 Nm. A végsebessége 137 km/óra. A biztonságos és egyenletes gyorsulást szolgálja a Honda Selectable Torque Control (HSTC) kipörgésgátló, mely az alapfelszereltség része.

A 2024-es Forza 350 vásárlói az alábbi színárnyalatok közül választhatnak:

  • **ÚJ** Pearl Nightstar Black
  • **ÚJ** Matt Pearl Cool White
  • Matt Pearl Pacific Blue **ÚJ** fekete színű kerekekkel
  • Matt Cynos Gray Metallic
  • Pearl Falcon Gray

Vadonatúj fényezéssel érkezik jövőre az ADV350, színeiben részben frissül a Forza 125 és a Forza 350 is