Idén is lesz menetrend szerinti hajójárat a Dunán – már a hosszú hétvégén ki lehet próbálni

 Április 29-én újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. Aki nem szeretne csaknem két hetet várni a Budapesti Közlekedési Központ és a MAHART együttműködésében menetrend szerint közlekedő hajójárat indulására, a húsvéti ünnepi hétvégén is ízelítőt kaphat a dunai élményből.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is útjára indul a BKK és a MAHART együttműködésében közlekedő Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. A hajójárat 2022. április 29-től, péntektől a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik: a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Vigadó tér kikötőkben köt ki. A hajójárat keddtől vasárnapig közlekedik, minden nap 12 órától 20 óráig kétóránként indul majd. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

Aki nem szeretne a hónap végéig várni, már a húsvéti hosszú hétvégén kipróbálhatja a hajójáratot: a szolgáltatás ideiglenes jelleggel április 15-től 18-ig (nagypéntektől húsvéthétfőig) elérhető. A szezonnyitó napon, április 15-én, pénteken a BKK havi- vagy hosszabb érvényességű bérlettel rendelkező ügyfelei külön térítés nélkül utazhatnak a járaton.

Jegyvásárlási tudnivalók

A járatra keddtől péntekig a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni. Mivel azonban a Budapesti Körjárat nem közszolgáltatás, a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe. Szombaton és vasárnap, illetve a bérlettel nem rendelkező személyeknek 1500 forintos napijegy váltható. A 7 évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra. Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség.

További információ a MAHART oldalán olvasható.

Budapesti Közlekedési Központ