Így jár az M3-as metró a márciusi hétvégéken

Márciusban is folytatódik az M3-as metró felújítása, azonban néhány hétvégi, illetve munkaszüneti napon a megszokottól eltérően közlekednek a szerelvények és a pótlóbuszok.

Az alábbi rend szerint jár az M3-as metró a márciusi hétvégéken és ünnepnapokon:

  • Március 5-én és 6-án, március 12-én és 13-án, március 19-én és 20-án, szombatokon és vasárnapokon, illetve március 27-én vasárnap az M3-as metró szerelvényei egész nap csak a Lehel tér és Újpest-központ között járnak, a Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.
  • Március 14-én és 15-én, hétfőn és kedden az M3-as metró szerelvényei egész nap Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér, illetve a Lehel tér és Újpest-központ között közlekednek. A Nagyvárad tér és a Lehel tér között az M3-as metrópótlóbusszal lehet utazni.
  • Március 26-án, a szombatra áthelyezett munkanapon az M3-as metró szerelvényei napközben Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér, illetve a Lehel tér és Újpest-központ között közlekednek. A Nagyvárad tér és a Lehel tér között az M3-as metrópótlóbusszal lehet utazni. 21:00-tól a szerelvények csak a Lehel tér és Újpest-központ között járnak, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Az M3-as pótlóbusz útvonala és megállóhelyei a BKK térképes felületén követhető nyomon.

A Göncz Árpád városközpont és a Népliget között továbbra is ajánljuk az 1-es villamos igénybevételét.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

Budapesti Közlekedési Központ