Indul a Magyar Gokart Nagydíj

Rendhagyó versenyt rendeznek 2023.november 3-5. között Kecskeméten MNASZ I. Magyar Gokart Nagydíj néven, amely egyben az ez évi szezon lezárása a gokart szakágban.

A három napos versenyhétvégén a pénteki szabadedzéseket és a szombati időmérőt követően három futam kerül lebonyolításra. A versenyeket a www.youtube.com/hungariankartinggp csatornán élőben követhetik az érdeklődők, így láthatják a vasárnapi futamokat megelőző pilótaparádét is. A nézők így megismerhetik, hogy kiket is rejtenek a sisakok, kik azok, akik késhegyre menő küzdelmet vívnak a fődíjakért és a helyezésekért. Érdekesség, hogy a győri Széchényi Egyetem együttműködésében a legkisebbek elektromos meghajtású gokartokkal versenyeznek majd az e-Bambini kategóriában.

Díjakból nem lesz hiány: a legjobbak indulási jogot jelentő ticket-et nyerhetnek a franciaországi Le Mans-ban rendezett 2024-es ROTAX MAX International Trophy-ra.

Michelisz Norbert (WTCR Világkupa győztes) pedig minden kategória dobogósait egy élménynapon látja vendégül, ahol tanácsokat kaphatnak tőle, valamint bemutatja nekik, hogyan készül fel a versenyekre hazánk legsikeresebb autóversenyzője.

A szervezők szeretnék, ha a hétvége során minél többen látogatnának ki Európa egyik legkorszerűbb gokart pályájára, és megismernék a sportág szépségeit, átélnék az izgalmakat.
A családi szórakozás kedvéért és hogy minél többen próbálhassák ki a gokartozást, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt-vel együttműködésben várják a 8-14 év közötti gyerekeket az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutatóra, ahol biztonságos körülmények között kóstolhatnak bele elektromos gokarokkal ebbe a gyönyörű sportba.

A program nem titkolt célja, hogy akár ezen a rendezvényen találják meg azt a tehetséges ifjú pilótákat, akik Michelisz Norbi nyomdokaiba léphetnek a jövőben.