Júniustól autóbuszra és vasútra is érvényesek a GYSEV bérletek Kőszeg és Szombathely között

   Június elsejétől Szombathely és Kőszeg között az összes megvásárolt vasúti és autóbuszbérlet valamennyi menetrend szerinti vonat- és autóbuszjáratra érvényes lesz – közölte a GYSEV Zrt. szóvivője kedden az MTI-vel.

    Rázó László tájékoztatása szerint a GYSEV Zrt. és a Volánbusz Zrt. erről együttműködési megállapodást kötött, az új lehetőség vonatkozik a havi, a 30 napos, a tanuló- és a dolgozóbérletre is, ugyanakkor az árakban nem jelent változást.


    Hozzáfűzte: további újdonság, hogy június elsejével bevezetik a két település között a “Vasútbérlet plusz” szolgáltatást; aki ilyen bérletet vásárol, az a két település között közlekedő, menetrend szerinti vonat- és autóbuszjáratok mellett a Kőszegen belüli helyközi autóbuszjáratokat is jogosult igénybe venni.


    A közlemény szerint a vasúti és autóbuszbérleteket a GYSEV és a Volánbusz eddig ismert bérletértékesítési pontjain lehet megvásárolni, “Vasútbérlet plusz” viszont kizárólag a GYSEV jegypénztáraiban váltható.


    Rázó László a közleményben emlékeztetett: idén március végén elkészült a Kőszeg és Szombathely közötti, 17 kilométeres vasútvonal felújítása.


    A vasúti pálya teljes rekonstrukciója mellett Kőszegen és további hét megállóhelyen magasperon, új peronbútorok, esőbeállók és korszerű LED-es térvilágítás is készült, valamint új vizuális utastájékoztató kijelzők, korszerű hangos utastájékoztatás, kerékpártárolók és P+R parkolók is várják az utasokat.