Krózser Menyhért második helyet szerzett a német bajnokságban

  • DKM (Deutsche Kart-Meistersaft) Német gokartbajnokság, Franciacorta (Olaszország), 2023. október 27–29.

Nagyon rövid idő, mindössze öt nemzetközi verseny alatt ért fel Krózser Menyhért a gokartversenyzés csúcsát képviselő KZ2-es kategória élmezőnyébe. Az MHH Kart Team versenyzője a német bajnokság (DKM) záró hétvégéjén szerzett egy második és egy negyedik helyezést, ami egyben a magyar gokartsport idei legjobb nemzetközi KZ2-es eredménye is. 

Egy hete, a Trofeo delle Industrie után úgy nyilatkozott Krózser Menyhért, hogy már csak egy jó időmérő kell és az első komoly KZ2-es eredménye is megszületik. Állta a szavát, hiszen a német gokartbajnokság záró hétvégéjén, az olaszországi Franciacortában már abszolút az élmezőnyben szerepelt. 

A 36 fős KZ2-ben, amelyben többek között az idei világbajnok is rajthoz állt, az időmérőn 7. lett, a két előfutam után 5. helyen jutott tovább. A német bajnokságban nem rendeznek elődöntőt és döntőt, hanem vasárnap két önálló versenyt tartanak. 

Menya az első futamon az ötödik helyről rajtolva küzdötte fel magát az igen előkelő 2. helyre. Csak a világbajnok tudta megelőzni. A második futamon az első sorból indulhatott, de a felszáradófélben lévő pályán csak egy használható nyom volt a slick gumikkal, így szinte csak versenyzői hiba után lehetett előzni. Menya itt 4. helyezést ért el. 

A műszaki hátteret szolgáltató német csapat maximálisan elégedett volt a teljesítményével. Ők is kiemelték, ritkaság, hogy valaki mindössze öt komoly nemzetközi KZ2-es verseny után már a kategória élmezőnyében tudjon versenyezni.

„Ritkán mondok ilyet, de elégedett vagyok a hétvégi teljesítményemmel és természetesen nagyon örülök az eredményeknek is. A világbajnoki címvédő mögött másodiknak lenni szerintem nem rossz – nevetett Krózser Menyhért. 

Az már múlt héten, a Trofeo delle Industrie futamon is látszott, hogy a tempóm megvan. Ott az időmérő rosszul jött ki a nagy esőben, de már akkor tudtam, hogy ha a kvalifikációt hozom, akkor az eredmény is meglesz. 

Nem teszteltünk a verseny előtt Franciacortán. Mivel az első bemeneteknél még vizes volt a pálya, így az időmérőre nem volt meg a tökéletes száraz beállítás. Még az előfutamokon is finomítgattunk rajta. 

Az első versenyre megint leesett az eső, amit nagyon szeretek. A másodikra elkezdett felszáradni a pálya, de már slicckel kellett menni. Viszont ha letértél a nyomból, akkor ott még nedves volt az aszfalt és nem volt semmi tapadásod.

A második és a negyedik helyezésemnek is nagyon örülök. Remélem, idén még gyarapíthatom a trófeáimat.“ 

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 36

Időmérő csoport: 4.

Időmérő: 7.

AC előfutam: 4.

AB előfutam: 5.

Előfutamok összesített: 5.

1. verseny: 2. 

2. verseny: 4. 

A 2024-es Honda NT1100