A Lexus-ok kelnek el a leggyorsabban

A gépkocsieladás-közvetítéssel foglalkozó brit Wizzle oldal statisztikái szerint az eladási ajánlat közzétételétől az autót megvásárló vevő megtalálásáig eltelt idő erősen függ az autó márkájától. Legfrissebb felmérésük szerint a használt Lexusok villámgyorsan elkelnek, míg a használt francia modellek tulajdonosai nehezen szabadulnak autójuktól.

Míg az egy normál vételi tranzakcióra eső várakozás átlagos ideje 4,2 nap, az eladásra kínált Lexusok alig 24 óra alatt találnak új gazdára! A lista alján a Citroënek tulajdonosai találhatók, akiknek a sikeres üzlet megkötésére átlagosan 13,6 napot kell várniuk. Érdekesség, hogy a francia konszern másik márkája sokkal jobban szerepelt, a használt Peugeot-kat az ajánlat közzétételétől számítva átlagosan 4,1 napon belül viszik el. A portál közvetítésével legnagyobb számban eladott Ford modellek a harmadik legrosszabb eredményt érték el – 6,2 napot kell várni, míg sikerül új tulajdonost találni a meghirdetett autóknak.

Sébastien Duval, a Wizzle alapítójának véleménye szerint az autók gyors eladásával kapcsolatos problémák nagymértékben a tulajdonosok eladási árral szemben támasztott túl magas elvárásaiban gyökereznek.

Amikor a tulajdonos szembesül vele, hogy autója milyen mértékben értékelődött le az évek során, hosszabb idő is eltelik, mire reális képet alakít ki a kocsi használt piaci megítéléséről, és csak ezután határozza meg ismét az új eladási árat” – hangsúlyozta Duval.

Figyelemre méltó, hogy a Lexusok az idő múlásával újkori értékükből a legkevesebbet veszítő autók közé tartoznak, ezért sokkal könnyebben és gyorsabban értékesíthetők a használt piacon.