Megérkezett a Lexus CT200h TRD „F Sport”

Békés belső, harcias külső 

Az ellentétek harmóniája, a jin és jang filozófiája elevenedik meg a Lexus alsó-középkategóriás hibrid modelljéhez kínált vadonatúj optikai sportcsomagban.
Bár sokáig a megszűnéséről lehetett hallani, a Lexus egy magabiztos válasszal cáfolta a pletykákat; alig két hónapja, hogy megújult a Lexus CT200h, a prémium piac egyetlen, kizárólag hibrid hajtáslánccal kínált kompakt modellje. A kívül-belül felfrissített típus már kapható Japánban – jó néhány olyan beltéri színopcióval, amelyekről az európai vásárlók álmodni sem mernének –, és ennek alkalmából a Toyota-csoport házi tuningstúdiójának számító TRD is forgalomba hozta a ráncfelvarrott ferdehátúhoz tervezett „F Sport” optikai csomagját.

Az első kötényből, küszöbtoldatokból, hátsó légterelőből, valamint diffúzorból és sportos kipufogóvégből álló készletet két, nem látható elem egészíti ki: elöl légterelő szárnyacskák javítják az aerodinamikai jellemzőket, míg a karosszéria merevségét toronykitámasztás javítja.
Utóbbi láttán joggal reménykedhetnénk abban, hogy a csomag motortuningot is tartalmaz, ám ez sajnos nem fért bele a 18 colos, kovácsolt alumínium keréktárcsákat is beleszámítva 688 ezer jenbe, azaz körülbelül 1,6 millió forintba kerülő készletbe. Marad tehát az 1,8 literes belső égésű motorral szerelt, 136 lóerős hibrid hajtáslánc, 4,1 literes átlagfogyasztással és inkább békés, mint agresszív 10,1 másodperces gyorsulással.
A CT200h „F Sport” optikai csomag (Black Edition és fényezett kivitelben) jelenleg kizárólag Japánban érhető el, további piacokon történő bevezetésről egyelőre nincs információnk.