Megnövelt kapacitással, sűrűbben járnak éjszakánként a BKK-járatok

Módosul az éjszakai járatok menetrendje az utasigényekhez igazodva június 18-án, péntek éjszakától: a legforgalmasabb irányokban és szakaszokon (jellemzően a Nagykörúton, az M3-as metró feletti, valamint a Rákóczi úti éjszakai vonalakon) az éjszakai járatok megnövelt kapacitással közlekednek.

A kijárási tilalom feloldása következtében megnövekedett utasforgalom színvonalas kiszolgálása érdekében a BKK számos éjszakai vonalon fejleszti a szolgáltatását.

Sűrűbben közlekednek az M3-as metró feletti tengelyen a várost átszelő éjszakai autóbuszok, így egyenletesebb kihasználtsággal, gyakrabban indulnak autóbuszok a belvárosból Káposztásmegyer, a Havanna lakótelep és Rákospalota térségébe. Sűrűbben jár hétvégenként éjszaka a 6-os villamos, ezen túl pedig számos helyen, így az Andrássy úton és a Római parton is gyakrabban indulnak éjszakai autóbuszok.

A kertvárosi részeken is gyakrabban lehet majd éjszakai autóbuszokkal találkozni: az igényvezérelt 937-es mellett a Budafok-Tétényt kiszolgáló 941-es és a Soroksárra közlekedő 966-os járat is sűrűbben jár péntek éjszakától.

A 934-es autóbusz hétvégente meghosszabbított útvonalon, a korábbi társadalmi egyeztetésnek megfelelően, az Andrássy úton és a Kiskörúton keresztül a Pesterzsébeti lakótelepig közlekedik, egyben a Római part kiszolgálását is javítva.

A belvárosból induló sűrítő járatok, amelyek a menetrendben szereplő járatokkal azonos időszakban, azzal felváltva közlekednek – a könnyebb tájékoztatást segítve – új kiegészítő jelzést kapnak: 907A, 909A, 931A, 973A jelzéssel közlekednek.

Az Andrássy út és a Hősök tere környékének kiszolgálását javítva a 979-es autóbusz mellett hétvégente a 979A sűrítőjárat bizonyos indulásai meghosszabbított útvonalon a Hősök teréig közlekednek, illetve onnan indulnak Csepel felé.

A főbb éjszakai vonalakon – a könnyebb utastájékoztatás érdekében megkülönböztető A jelzéssel – betétjáratok is közlekednek, jellemzően hétközben éjjel 1 óráig, hétvégén éjjel 3 óráig.

Számos BKK-járat a szokásosnál hosszabb ideig közlekedik.

Az éjszakai gerincvonalak változása miatt minden vonalon változik a járatindulás ideje. Kérjük, tájékozódjanak előre a menetrendekről és a csatlakozásokról!

http://trollverda.hu/2021/06/18/a-hegyalja-ut-szetbszasaval-folytatodik-az-autosok-szopatasa/

Budapesti Közlekedési Központ