Metrómegálló felszíni rendezésére írt ki tervpályázatot Ferencváros

    Nyílt pályázatot írt ki Ferencváros Önkormányzata az Ecseri úti metrómegálló és környékének rendezésére – tájékoztatta a IX. kerületi önkormányzat szerdán az MTI-t.

    Az önkormányzat közleménye szerint a ferencvárosiak – online igényfelmérés alapján – több zöldterületet szeretnének a területen, fontosnak tartják a közbiztonság és a köztisztaság javítását, illetve, többek között, pékség és zöldséges működését.


    A pályázatok beadási határideje 2022. július 27., az eredményhirdetést várhatóan augusztus 15-én tartják. A nyertes pályázatot négymillió forinttal honorálják, a tender összdíjazása 12,7 millió forint – tették hozzá.


    Az önkormányzat közlése szerint a megújítandó 10 300 négyzetméternyi terület a metrómegállóhoz kapcsolódó teret, az élelmiszer-áruház melletti parkolót, valamint az Ecseri út – Üllői út – Dési Huber utca egy-egy szakaszát foglalja magába.


    A rekonstrukció során a teret keresztező út megszűnik, a buszmegállók kikerülnek a tér szélére, így több hely jut majd új növényeknek is. Fontos cél, hogy a tér változatlanul a József Attila-lakótelep kapujaként funkcionáljon – írták.


    Az önkormányzat szándéka szerint egy “ökológiai folyosót” is kialakítanak a területen kerttel és tanösvénnyel. A pályázó feladata lesz hat, egységes arculatú, új pavilon megtervezése és a helyük kijelölése is – sorolták.


    A zsűri elnöke Baranyi Krisztina (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Ferencváros polgármestere és Erő Zoltán, Budapest főépítésze – tartalmazza a közlemény.