Mi lenne, ha a 2025-ös Toyota GR Yaris kapna egy Prius-szerű átalakítást?

Az elkövetkező Toyota GR Yarisról szóló pletykák arra késztették a független tervezőket, hogy elküldjék a javaslataikat, és tetszik, amit látunk.

Az autórajongók régóta vártak már egy frissített változatra a Toyot Gr Yaris-tól, amely négy év telt el a bemutatóját követően. Az Avante Design független vállalat vállalkozott a kihívásra, és elkészített egy 3D-modell a GR Yaris hipotetikus átalakítására, amely a Toyota legújabb designkellékeire épül.

A Toyota ötödik generációs Prius közepes fogadtatását építve, a tervező inspirációt merített belőle a GR Yaris általuk elképzelt fejlesztéseihez. Ehelyett a többnyire lökhárítókon alapuló általában átalakítási változtatások központjába helyezték a világítótestek átalakítását.

Mi lenne, ha a 2025-ös Toyota GR Yaris kapna egy Prius-szerű átalakítást? Az elülső részen a GR Yaris kapott egy “kalapácsfej” megjelenést, keskenyebb LED-es fényszórókkal, hasonlóan a Toyota Priushoz, amelyek élesebb, karosszériaszínű orrot vesznek körül. Ez a változás módosításokat követelt meg az első sárvédőkön és egy új, szellőzős motorházon, ami elismerhetően megváltoztatja a ralira épült kisautó megjelenését.

Az Avante Design nem változtatott semmit a sportos háromajtós forma egyedülálló profilján, kivéve a futómű alacsonyabbra helyezését, hogy még sportosabb lesz. A hátsó részen a főszerepet az új egységes hátsó világítótest csoportja tölti be teljes LED grafikával, és egy karosszériaszínű hátsó lökhárító változtatja ki a jelenlegi változat fekete díszlécét.

A frissített GR Yaris-ról szóló ismeretek

Mi lenne, ha a 2025-ös Toyota GR Yaris kapna egy Prius-szerű átalakítást? A jelenlegi GR Yaris Bár a renderelések csupán képzeletbeliak, Japánból érkező friss jelentések arra utalnak, hogy a Toyota GR Yaris valóban átesik majd egy átalakításon 2024-ben. Az átalakításról azonban ne nagyon izguljunk, mivel a változtatások valószínűleg csak az átalakított lökhárítókra és egy nagyobb hátsó spoilerre korlátozódnak, valamint egy digitális műszerfal bevezetésére a kabinban.

Azt is pletykálják, hogy a 300 lóerős, felturbózott 1,6 literes háromhengeres motor a nagyobb GR Corolla kimeneteleivel fog megegyezni, a meglévő 6 fokozatú kézi váltó mellett pedig új 8 fokozatú automata váltó opciót is bevezetnek. Természetesen az erőt továbbra is a világrali bajnokságban kifejlesztett GR-Four rendszeren keresztül közvetítik mind a négy kerékre.

Jobban kedveled a merészebb, Prius-ból inspirált megjelenést a faceliftes Toyota GR Yaris digitális modelljén, vagy inkább egy visszafogottabb designre hajlasz? Fontos megjegyezni, hogy a Toyota nemrégiben frissítette a szokásos ötajtós Yarist, több technológiával és erősebb hybrid hajtással, bár ez a modell alapvetően nincs összefüggésben a teljesen átépített háromajtós GR Yaris sportos kisautóval.

Megjegyzés: A történetben szereplő renderelések teljesen képzeletbel, és nincs kapcsolatuk a Toyota-val.