MINI Countryman SE ALL4

Masszív felépítésének köszönhetően az erőteljes MINI Countryman SE ALL4 egyszerre sugall kikezdhetetlen magabiztosságot és olthatatlan kalandvágyat, amelyben az ALL4 intelligens összkerékhajtás emeli minden terepen megbízható társsá a zéró emissziójú crossover modellt.

A tisztán elektromos meghajtású MINI Countryman SE ALL4 megbízható társ az új utak felfedezésében. Tágas crossover modellként a sokoldalú kalandor minden terepen károsanyag-kibocsátás nélkül, otthonosan mozog, amelyet az erőteljes ALL4 intelligens összkerékhajtás, a továbbfejlesztett vezetést támogató rendszerek, a 2-es szintű, részben automatizált járművezetés lehetősége és az akár 433 kilométer* (WLTP) tisztán elektromos hatótávolság egysége garantál.

A letisztult felületekkel és szélesebb kerékjárati ívekkel megrajzolt, egyszerre modern és minimalista formanyelv még tovább nyomatékosítja a MINI Countryman SE ALL4 kiállását. A sokoldalú kalandor minden irányba megnőtt és jelenleg 4 433 milliméter hosszú, 1 843 milliméter széles és 1 656 milliméter magas. Az aktuális MINI modellpaletta legnagyobb tagja így merőben újfajta utasteret kínál, a hátsó üléssor támláinak ledöntésével akár 1 450 literesre is bővíthető csomagtérbe pedig még a legterjedelmesebb tárgyak is bepakolhatók.

„Az új, tisztán elektromos meghajtással és intelligens összkerékhajtással szerelt MINI Countryman SE ALL4 a sokoldalúság és a vezetési élmény harmóniájának szimbóluma, amely az első „Németországban készült” MINI modellként a környezetbarát mobilitás térnyerését szorgalmazza. Megnövelt méreteinek köszönhetően az új MINI Countryman a család elsőszámú autójává érett” – fogalmazott Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Tisztán elektromos összkerékhajtás a zéró emissziójú kalandok érdekében

Két, összesen 230 kW / 313 lóerő maximális rendszerteljesítmény és 494 Nm csúcs rendszer-forgatónyomaték leadására képes elektromos motorjának köszönhetően a MINI Countryman SE ALL4 mindenféle terepen otthon érzi magát. A zéró emissziójú crossover modell 5,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig 180 km/óra. Erőteljes akkumulátorának nettó energiasűrűsége 66,45 kWh*.

A MINI Countryman SE ALL4 energiatároló egysége akár 130 kW töltési kapacitású DC gyorstöltéssel is feltölthető, amellyel az akkumulátor töltöttségi szintje 30 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra növelhető. A MINI okosalkalmazásban a brit prémiumgyártó ügyfelei bármikor könnyedén optimalizálhatják és nyomon követhetik a járműtöltés folyamatát.

A kiváltképp kellemes indulás érdekében az okosalkalmazás arra is lehetőséget biztosít, hogy a MINI ügyfelei előre beállítsák az indulás időpontját, amikor a jármű teljesen feltöltött akkumulátorral és a kívánt hőmérsékletűre előmelegített vagy –hűtött utastérrel várja utasait. A MINI Countryman SE ALL4 ráadásul most először a többszerződéses Plug & Charge funkció segítségével is feltölthető, amellyel a modell automatikusan, okosalkalmazás és töltőkártya nélkül képes azonosítani magát a kompatibilis nyilvános járműtöltő pontokon, majd a nagyfeszültségű akkumulátorba táplált energia mennyiségét automatikusan kiszámlázni és terhelni.

A cikknek még nincs vége!
Folytatás a következő oldalon.