November 2-án kezdődik a Nyugati téren és a Jászai Mari téren is a gyalázatos #karigerikerékpársugárút újabb szakaszának kialakítása

    November 2-ától indul a Nyugati téren és a Jászai Mari téren a Szent István körúti #karigerikerékpársáv kialakítása, a munkálatok várhatóan három hétig tartanak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

    A Margit híd és a Nyugati tér közötti szakaszon utóbbi irányába pollerekkel, azaz terelőoszlopokkal védett kerékpársávot, más szakaszokon a buszok és a biciklizők közlekedését segítő közös sávokat alakítanak ki.


    A fejlesztés után a Nyugati tér és a Jászai Mari tér között továbbra is kétszer két forgalmi sáv áll majd az autósok rendelkezésére.


    A közösségi költségvetés nyertes projektjeként megvalósuló fejlesztéshez kapcsolódóan a Szent István körúti kerékpársáv létesítése miatt november 2-ától megszűnnek a parkolósávok a Nyugati tér felé vezető oldalon.


    A munka első fázisában, várhatóan november 12-éig lezárják a Jászai Mari téren a villamosperon Margit híd felőli végén a két belső sávot, valamint a Nyugati térnél a Váci útra balra kanyarodó külső sávot.


    Ebben az időszakban festik fel a hosszanti burkolati jeleket, ezzel párhuzamosan megkezdődik a Jászai Mari térnél, a Hollán Ernő utcánál és a Szemere utcánál a jelzőlámpák beállítása. A Jászai Mari téri villamosperon Margit híd felőli vége átépül, a meglévő gyalogos-átkelőhely mellett új kerékpáros átvezetés létesül.


    A teljes kivitelezés várhatóan három hét alatt készül el, a munkakezdést és a befejezés időpontját azonban az időjárási körülmények is befolyásolhatják – olvasható a BKK közleményében.

Ká Gergely brutál hepi! körbeér a nagykörúti #karigerikerékpársáv

A 2024-es Honda NT1100