A Scania rekordmennyiségű hibrid buszt szállít Norvégiába

A Scania 140 darab tömegközlekedésben használt buszt szállít Oslótól, a norvég fővárostól dél-nyugatra található Kristiansand városába.

A buszokkal együtt a Scania Fleet Care szolgáltatást is adja a svéd cég, teljes körű felelősséget vállalva ezzel a flotta javításáért és karbantartásáért.
A buszok mindegyike üzemeltethető biodízellel, és 70 közülük el van látva hibrid technológiával, így ez a szállítás mondható a Scania legnagyobb hibrid járműflotta átadásának a mai napig.
Ez egy igen jellegzetes példa arra, hogy a Scania milyen széles körű megoldásokat kínál a fenntartható közlekedésre” – mondja Karin Rådström, a Scania Buses and Coaches részlegének Autóbusz Üzletág-vezetője és alelnöke. „Nem csupán egy megoldásra koncentrálunk, hanem többre, melyek segítenek nekünk az ügyfél igényeinek teljes körű kielégítésében.”

A megrendelt járművek között találunk Scania Citywide LE Suburban Hybrid típust, Scania Citywide LE Suburbant és Scania Higer A30 buszokat különböző felszereltségekkel. Valamennyi autóbusz biodízellel is üzemeltethető. A buszok 2018 júliusában lépnek forgalomba, és a Boreal Buss Közlekedési Vállalat üzemelteti majd az Agder Kollektivtrafikk tömegközlekedési szolgáltató nevében. A Boreal Buss-nak nem ezek az első Scaniái, hiszen már 170 Scania buszt üzemeltet Norvégiában.
A megállapodás része egy hétéves Scania javítási és karbantartási szerződés is. A Fleet Care szolgáltatással az ügyfél javíthatja a teljes flotta rendelkezésre állását, jobb költségellenőrzést tesz lehetővé, valamint pozitív hatással van a pénzforgalomra is. A Scania mérnökei és technikusai folyamatosan diagnosztizálják és megtervezik a szükséges intézkedéseket és azok idejét, minimalizálva ezáltal a közlekedési folyamatokban bekövetkező zavarokat.
Amellett, hogy ez a megrendelés a Scania legnagyobb hibrid busz megrendelése, ez a leszállított mennyiség a Norsk Scaniának is a legnagyobb busz megrendelését jelenti. A Scania norvégiai leányvállalata, a Norsk Scania, országszerte 45 márkaszervizzel rendelkezik. A cég mintegy 1000 embert foglalkoztat, elsősorban a szolgáltatási üzletágban.