SZÓLTUNK ELŐRE! Lezárták a Krisztina tér környékét, több BKK-járatot érint a korlátozás

Lezárták a főváros I. kerületében található Krisztina tér környékét egy ott hétfőn talált második világháborús bomba miatt, a korlátozás több közösségi közlekedési járatot érint – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Markovics Zita, a tűzszerész ezred kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: egy idősotthonból 95, a környékbeli, a lezárás által érintett mintegy 30 lakóházból több mint 300 embert kísértek ki.
Közölte: lezárták a Krisztina körutat a Mikó utca és a Krisztina tér között, a Mészáros utcát az Ág utcától a Krisztina térig, valamint a térre befutó kisebb utcákat, a többi között a Roham utcát és a Gellérthegy utcát 200 méteres sugarú körben.
A BKK Facebook-oldalán azt írta: az 56-os villamos terelve az Alkotás utca-Villányi út útvonalon közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti megállókat. Pótlóbusz jár a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között az Attila út érintésével.
A 105-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Győri út, az Ág utca és a Krisztina tér megállót.
A 16-os autóbusz a Deák Ferenc tér felé terelve közlekedik, nem érinti a Krisztina tér megállót.
A 178-as autóbusz nem közlekedik a Döbrentei tér és a Naphegy tér között.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezrede korábban közölte, hogy hétfőn földmunkák közben találtak egy feltehetően 100 kilogramm körüli második világháborús rombolóbombát az I. kerületi Krisztina téren.

http://egyszermarlattamautot.hu/2017/10/02/orakonbelul-gigantikus-kaosz-lesz-fovarosban/