The Urban Collëctif – Többirányú együttműködés és határtalan kreativitás

 JCDECAUX CITY PROVIDER

A JCDecaux City Provider a Citroën és a kültéri reklámok terén világelső JCDecaux közös munkájának gyümölcse. A médiavállalat utcabútorai innováció, minőség, esztétikum és funkcionalitás tekintetében világszerte referenciának számítanak, 2003-ban bevezetett önkiszolgáló kerékpárjai pedig egyenesen forradalmasították a környezetbarát városi mobilitást.

A JCDecaux City Provider poddal a JCDecaux hű maradt a városlakók életminőségének fenntartható javulását célzó innovációs stratégiájához. A JCDecaux főszerepet kíván játszani az okosvárosok létrejöttében, és már most aktívan részt vesz az „összekapcsolt”, emberibb, nyitottabb és fenntarthatóbb városok kialakításában.

A tömegközlekedési és egyéni mobilitási eszköz között félúton elhelyezkedő JCDecaux City Provider igazi kiegészítő szolgáltatást kínál: innovatív, igény szerint rendelkezésre álló városi közlekedési megoldása minden célközönségnek megfelel. Egy vagy több utasát egyszerű és ergonomikus módon képes utaztatni, és fedélzetén a csomagoknak, a babakocsinak és a kerekesszéknek is marad hely. A JCDecaux City Provider egy mindenki számára elérhető megoldás, amely azáltal, hogy nagyobb szabadságot és választási lehetőséget biztosít a mobilitás terén, megkönnyíti a városi közlekedést. Az intelligens önjáró technológiának köszönhetően a felépítmény a kiindulópont és a célállomás közötti legjobb útvonalat ajánlja az utasoknak, így nemcsak kellemes és nyugodt időtöltést, de az utazási idő és a megtett út szempontjából is optimális választást kínál.

A JCDecaux utcabútorainak stílusát követő JCDecaux City Providert letisztult formák és visszafogott, funkcionális, időtlen design jellemzik, mely a kényelemre és a helykínálatra helyezi a hangsúlyt. Az utasok kényelmét a különböző anyagok és textúrák kombinálásával igyekszik elérni, ilyenek a texturált fekete, a selyemfényű alumíniumszürke, a sötétített üvegek, a világos fa vagy az élő növény.

A JCDecaux City Provider a félig növényekkel borított tető alatt két egymással szemben lévő boxot kínál: az egyik nyitott, és az időjárás viszontagságaitól egy előtető védi, a másik egy eredeti hangulatvilágítással rendelkező zárt üvegkalitka. A kiváló kilátást biztosító világos és barátságos környezetben 5 személy utazhat. A belső térben a hordozható készülékek töltésére alkalmas USB-csatlakozókat alakítottak ki. A mobilitási élményt két interaktív képernyő teszi teljessé, melyeken az utazás megtervezéséhez és nyomon követéséhez szükséges információk és hasznos szolgáltatások érhetők el, valamint a kulturális és közösségi élettel, illetve a turisztikai látványosságokkal kapcsolatos tudnivalók olvashatók. Az egység az utasok kérésére egy adott hely vagy esemény irányába kalauzolható. A városra nyitott JCDecaux City Provider jóvoltából mindenkinek varázslatos élményben lehet része.

 THE CITROËN SKATE
o Fedélzeti technológia a hatékonyabb városi közlekedés érdekében

A Citroën Skate egy városi mobilitási eszköz, melyet arra találtak ki, hogy a városközpontokban saját védett sávban közlekedjen, és ezzel hozzájáruljon a közlekedés folyamatossá és dugómentessé tételéhez. Az indukciós elven töltődő, önjáró elektromos Citroën Skate gyakorlatilag folyamatosan tud működni, és amikor szükség van rá, az erre kialakított töltőbázisokon automatikusan feltölti magát.

A Citroën Skate maga egy mobil platform, mely a különböző ráhelyezett podok igény szerinti mozgatását végzi, lehetővé téve ezzel az adott szolgáltatást. A podok felszerelése kevesebb mint 10 másodpercet vesz igénybe. A Citroën Skate univerzális platformként rengetegféle pod fogadására alkalmas, ami a technológia maximális kiaknázását teszi lehetővé a mindennapokban.

A platform a különböző szállítási és logisztikai felépítmények mozgatásához szükséges összes technológiával fel van szerelve, így azok megszabadulnak egy sor felesleges és drága berendezéstől. Ez rentábilissá teszi az önvezető technológia használatát, ellentétben egy személyautóval, amely a statisztikák szerint az idő 95%-ában áll, így soha nem lesz képes teljes mértékben kihasználni az azonos technológiában rejlő lehetőségeket.

Egyfajta high-tech gördeszkaként a Citroën Skate az önvezető és elektromos módban való közlekedéshez szükséges teljes technológiai arzenállal és intelligens megoldásokkal rendelkezik: akkumulátorok, villanymotor, jeladók… Sebességét a tervezők 25 km/h-ban maximálták, ami egyes városi zónákban a felhasználók biztonsága érdekében 5 km/h-ra csökkenhet. A sebesség az igények maximális kielégítése érdekében mindig az adott pod használatához igazítható.

A Citroën Skate alapterülete kimondottan kicsi, kompakt méreteivel – 2,60 m hosszú, 1,60 m széles és 51 cm magas – nem foglal sok helyet az utakon. A mérettakarékos, karosszéria nélküli kialakításnak köszönhetően ötletes és univerzális mobilitási megoldás született.

o A technológiát előtérbe helyező design

A 19_19 Concept* tanulmány high-tech alvázának formanyelvét megöröklő Citroën Skate formaterve a fedélzeti technológiára helyezi a hangsúlyt, és a hordozott felépítményhez méltó foglalatként nagy gondot fordít a részletekre: óriás logó, sötét tónusú, a mattfeketét az alumíniummal kombináló anyagok… A középen elhelyezett feltűnően nagyméretű márkajelzés a textúrákkal és az anyagokkal való játék révén újraértelmezi az eredeti Citroën-emblémát. Ez is a 19_19 Concept tanulmányt idézi, amelyet szintén ez a logó díszített.

*A 19_19 Concept tanulmányautót 2019-ben, a centenárium alkalmából tervezte a Citroën: a kényelmet a végsőkig fokozó koncepció a márka városon kívüli mobilitásról alkotott jövőképét fejezi ki.

A Citroën Skate platformon körben, a Citroën logók mögé rejtve különböző fedélzeti rendszerek gondoskodnak a biztonságos és autonóm közlekedésről: az egység így az úttesten tartózkodó minden gyalogost, gépjárművet, biciklist, elektromos rollert vagy egyéb tárgyat érzékel. Mivel a platform eleje és hátulja teljesen egyforma, az előírásoknak megfelelően a forgalom irányát a hátulról megvilágított – elöl fehér, hátul piros fényű – Citroën-emblémák jelzik a többi közlekedő számára.

A kivételes menetkényelem és a felépítmények kényelmes és zökkenőmentes elhelyezése érdekében a Citroën Skate mobil hidraulikus ütközőkkel van felszerelve. Ahogy a Citroën Advanced Comfort® logók emlékeztetnek rá, a Citroën név egyet jelent a kényelemmel, bármilyen gépjárműtípusról is legyen szó.

o Goodyear kerekek

A forradalmian új koncepciót és designt képviselő kerekeket ugyanaz a Goodyear tervezte, aki a Citroën partnereként a 19_19 Concept tanulmány hatalmas, feltűnő kerekeit is megalkotta. A Citroën Skate-hez a Goodyear sajátos Eagle 360 kerekeket tervezett: a Goodyear-logóval és a jól ismert szárnyas lábbal díszített gömb alakú gumiabroncsok tetszőleges irányban képesek elmozdulni. A kerék részét képező kis villanymotoroknak köszönhetően a robotjármű a számítógépes egerekhez hasonlóan 360°-ban bármilyen irányban szabadon tud mozogni, helyben meg tud fordulni, és forgalmi irányra való tekintet nélkül a legszűkebb helyekre is befér.

Oldalak: 1 2