Tűzpengén lovagolva – teszten a Honda CBR 1000RR Fireblade

Voltam vagy 18 éves, amikor az Autó Motor egyik számában megjelent egy exkluzív motorról szóló írás…
A sportmotorokért soha nem rajongtam különösebben, de az, az átépített Honda CBR nagyon megfogott.
Megfogott, ugyanis úgy lett átalakítva a paripa, hogy a külső idomokat teljesen újakra cserélték és ezzeé azt érték el, hogy úgy nézett ki a CBR, akár egy akkori MIG vadászrepülőgép.
Ráadásul szép “repülőszürke” fényezést kapott és a csavarozásoknál úgy fényezték, mintha a levegő megszínezte volna a súrlódás miatt.

Szóval, kb. ez volt az első élményem a CBR-rel.

Aztán teltek, múltak az évek,  én meg folyamatosan figyeltem az előttem/mellettem elhaladó motorokat, hátha élőben is láthatom a vadászgépet – de a személyes találkozás sajnos elmaradt.
A nagy keresgélés azonban azt eredményezte, hogy egy-egy CBR-t akár csukott szemmel is felismertem – kis túlzással.
Közel húsz esztendővel az előbbiekben felvázolt élmény/emlék után letettem végre a motoros jogosítványt is, és elkezdtem szépen a különböző tesztmotorokat próbálgatni.
A sportmotorokra “nem is jelentkeztem be”, mert úgy gondoltam, öreg vagyok én már ehhez, illetve túl fiatal, hogy egy ilyen vasparipán történjen velem bármi is.

A nyár elején azonban megérkeztek a Honda idei modelljeiből beállított tesztmotorok is Magyarországra és úgy hozta a sors, hogy az elmúlt héten a vadonatúj Honda CBR 1000RR Fireblade masinát hozhattam el próbára.

A további részletek és képgaléria >>>