Új Daily (1.)

– INTELLIGENS JÁRMŰ, AMELY MÁR A JÖVŐRE KÉSZÍTI FEL AZ ÜGYFELEK VÁLLALKOZÁSÁT

Új utakra lépett az IVECO a DAILY új AIR-PRO modelljeivel, amelyek – a piacon elsőként – egyedülálló, intelligens elektronikus szabályzású légrugós felfüggesztést kínál.E technika egyszerre növeli a vezetés kényelmét, óvja a jármű vezetőjét és rakományát, illetve alkalmazkodik a fuvarfeladat követelményeihez. Az új DAILY az Amazon Alexa hangvezérlésével működő IVECO Driver Pal virtuális asszisztens révén immár új szintre emeli az összeköttetést, illetve a vezető és járműve közötti együttműködést. Az új útitárs hangutasítások segítségével biztosítja a vezető számára a járművével és a sofőrközösséggel folytatott kommunikációt, a vezetés biztonságosabb, stresszmentesebb és kényelmesebb élményét nyújtva. A legkorszerűbb motortechnika és kipufogógáz-utánkezelő rendszer már hatályba lépésük előtt gondoskodik az Euro 6d Final és az Euro VI-E kibocsátási szabványok előírásainak valós körülmények közötti teljes körű (megfelelőségi tényező = 1) és a jármű élettartamára szóló teljesítéséről. A továbbfejlesztett 2,3 literes motorral akár hat százalék üzemanyag-megtakarítás is elérhető, a nehéz körülmények közötti alkalmazásokhoz pedig akár 15 százalékkal megnövelt forgatónyomaték-szinttel bővíti a DAILY sokoldalúságát.

Élőben közvetített, digitális esemény keretében mutatta be kereskedői hálózata és a szaksajtó képviselői előtt új DAILY modellsorozatát az IVECO az IVECO Live Channel csatornán. A DAILY könnyűkategóriájú haszonjármű-család új utakra lép legújabb fejlesztéseivel. Olyan új adaptív és intelligens megoldásokat mutat be, amelyek új szintre emelik a jármű vezetőjével és a tulajdonosával folytatott kommunikációt és együttműködést – valódi társukká avatva a járművet üzleti sikereikben.

Thomas Hilse, az IVECO márka elnöke kiemelte:„Új DAILY sorozatunk immár a következő szintre lép és intelligenssé válik, emellett olyan fokú innováció jellemzi, ami páratlan a piacon. Kategóriavezető fedélzeti kényelme és biztonsága, valamint kiemelkedő rugalmassága és feladatközpontúsága a teljes birtoklási költség (TCO) jelentős csökkenésével és az IVECO ON szolgáltatások folyamatosan bővülő portfóliójával társul. Számunkra, az IVECO csapatában, a fejlődés egy soha véget nem érő folyamat. Amikor elérjük egyik célunkat, máris a következőn kezdünk dolgozni. Soha nem állunk meg.”

Davide Diana, az IVECO könnyűkategóriájú üzletágának igazgatója kijelentette: „A DAILY valamennyi generációja új normákat állított fel, ami tartós sikerek mentén tette a DAILY sorozatot »márkává az IVECO márkán belül«. Ma a DAILY vezeti az európai fülke-alvázak piaci szektorát, héttonnás változatával pedig annak nagy teherbírású szegmensét. E sorozat hű marad hosszú távú fenntarthatósági küldetéséhez is, az alternatív üzemanyaggal hajtott könnyű haszonjárművek referenciapontjaként szolgálva. Az új DAILY egy olyan esztendőben érkezik a kishaszonjárművek piacára, amely várhatóan az eddigi legmagasabb szintre emelkedhet történelme során. A forgalomba helyezések folyamatosan nőttek az elmúlt három negyedév során, és az IVECO szintén követte ezt a trendet.”

Az új DAILY legújabb fejlesztési szakaszát a haszonjárműipar legfontosabb trendjei vezérelték. Alapjául pedig azon alapvető erények – sokoldalúság, robusztusság, tartósság és teljesítmény – szolgáltak, amelyek révén immár több mint 40 esztendeje piaci szegmensének kedvencei közé tartozik. Olyan innovatív és ügyfélközpontú megoldásokkal érkezik, amelyek különösen alkalmazkodóképes, interaktív, együttműködő és hálózatba kapcsolt járművé avatják – generációja leginnovatívabb kishaszonjárműveként, egyben az ügyfél intelligens útitársaként.

Az új DAILY a gyorsan változó haszongépjármű-iparágban is előre jelzi a vásárlói igényeket, ahol a koronavírus-járvány tovább erősítette és gyorsította a folyamatban lévő trendeket. Az utolsó kilométeres kiszállítások szektora jelentősen fellendült, amint a lezárások idején drasztikusan megnőtt az e-kereskedelem, és ezzel a kiszállítások iránti fogyasztói igény. A vásárlási szokások e változása várhatóan a korlátozások enyhülésével is megmarad bizonyos mértékig, a kishaszonjárművek iránti fokozott kereslettel együtt. Az összeköttetés a mindennapi élet valamennyi területén – személyes és szakmai vonatkozásban egyaránt – szükségessé vált, és a járműveknek meg kell felelniük ezeknek az elvárásoknak. A hosszú távú fenntarthatóság és a tiszta levegő immár még sürgetőbb kérdés, amely egyre nagyobb kihívást jelentő károsanyag-kibocsátási normákhoz vezetett. Adókedvezményekkel és más ösztönzőkkel támogatják az infrastruktúra fejlesztését, az építőipar ebből adódó fellendülésével együtt, amely a DAILY fülke-alvázas kiviteleinek nagy előnyére válik.

AIR-PRO intelligens felfüggesztések: egyedülállóan sima és kényelmes vezetés

Az új DAILY sorozatban mutatkozik be a forradalmi AIR-PRO légrugós felfüggesztés, amely az alkalmazási körülményekhez folyamatosan alkalmazkodik. Emellett a vezető és a rakomány számára egyaránt egyedülállóan sima és biztonságos utazásról gondoskodik. Az exkluzív AIR-PRO folyamatos csillapításszabályzás (AIR-PRO Continuous Damping Control; CDC) szinte azonnal reagál az útfelület egyenetlenségeire. E megoldás tíz ezredmásodpercenként kiszámítja az egyes lengéscsillapítók ideális nyomásértékét a lehető legjobb dinamikus reakciók szolgálatában. A 25 százalékkal mérsékelt rezgésszint szintén hozzájárul a vezetés különösen kényelmes élményhez.

Az AIR-PRO intelligens rendszer a járművezetők igényeihez is alkalmazkodik, akik ennek megfelelően alakíthatják a felfüggesztések működését. A Soft beállítással a kényelmet részesíthetik előnyben, míg a Load üzemmódot választva teljes terhelés mellett is optimális irányíthatósági tulajdonságokat és korlátozott karosszériadőlést biztosíthatnak. De az Auto módban a sofőrök a rendszer önadaptív paramétereire is bízhatják ezek alakítását. Az AIR-PRO felfüggesztés a jármű terhelését is tekintetbe veszi, akár 30 százalékkal mérsékelve a kanyarokban az oldalirányú dőlést, egyszerre növelve a vezető biztonságát és védve a rakományt.

Az AIR-PRO felfüggesztés az alvázmagasság kevesebb mint 10 másodperc alatti beállításával a fel- és lerakodást is megkönnyíti és hatékonyabbá teszi. A memóriafunkció pedig megengedi a kezelő számára, hogy rögzítse a szokásos rakodórámpákhoz tartozó beállítást, így még könnyebben előkészítheti a járművet.

Az AIR-PRO intelligens rendszer könnyen kezelhető a műszerfal forgatókapcsolójával és az új, intuitív TFT-kijelző grafikáival.