Az Opelé lesz a legfiatalabb kishaszonjármű portfólió

  • Holttér-figyelő, hátratekintő kamera, oldalszél- és sávasszisztens a biztonságért
  • Az új Navi 50 IntelliLink Pro Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis
  • Gyárilag négyféle hosszúság, háromféle magasság és több mint 150 változat
  • Mobil iroda, okos tárolókkal, például kihúzható FlexTray kesztyűtartó-fiókkal
  • Tipikus Opel-arculat, LED-es nappali menetfénnyel a fő fényszórókban
  • Az Opelé a legfiatalabb furgonflotta a piacon, új a Movano, a Vivaro és a Combo

Modernebb és még használhatóbb lett az Opel Movano! Új, karakteres arculata félreérthetetlenül mutatja, hogy az Opel-család tagja. Sok új asszisztensrendszer és technika teszi még kellemesebbé és egyszerűbbé használójának munkáját. Ilyen a „Rear-Vision“ hátratekintő kamera, amely mindig mindent mutat. A holttér-figyelő és a sávasszisztens valamennyi közlekedő biztonságát fokozza. Mindehhez csúcsszintű csatlakoztatás és infotainment-kínálat járul; az új Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis Navi 50 IntelliLink Pro hétcolos képernyője különösképpen érzékeny az érintésre. Az arra alkalmas okos telefonokat – opcióként – vezeték nélkül tölti fel a Wireless Charging. A Movano a „nagy kocsi“ az Opel könnyű haszonjármű portfóliójában – ez a típus, valamint az új Vivaro és Combo Cargo együtt a piac legfiatalabb flottáját kínálja.

Az új Movano vezetőfülkéje egy mobil iroda! Összesen 22 rakodóhely és tároló várja a napról-napra szükséges holmit. Okos megoldások, például a 10,5 liter térfogatú, kihúzható FlexTray kesztyűtartó-fiók, könnyítik meg a munkát. Légrugós ülésen utazik és mindig fitt marad a Movano pilótája.

Az Opel nagy furgonjának tradicionális erősségét viszi tovább az új Movano: négyféle hosszúsággal és háromféle magassággal készül, megengedett össztömege eléri a 4,5 tonnát, raktere pedig a 17 köbmétert. Gyárilag összesen 150 különféle karosszéria- és felépítmény-változat kapható. Van, amelyik öt euro-palettát is fedélzetére vehet. Szinte bármilyen igényre, akár a legspeciálisabb felhasználási profilra is találni megfelelőt. Az oldalfalak új fogantyúival és LED-es világításával még jobban kihasználható a raktér.

„Az új Opel Movano megkönnyíti a dolgos mindennapokat. Kimondottan profiknak készült! Épp ezért összpontosítottak fejlesztőink a jármű optimalizálásával átfogó hatékonyságra, mint azt a sokféle asszisztensrendszer és technika, a kezelés tökéletesített ergonómiája, és a rakodóhelyek mutatják. A Movanóval következetesen folytatjuk könnyű haszonjárműves növekedési stratégiánkat. A nemrég bemutatott Vivaróval és a sikeresen bevezetett Combo Cargóval együtt kínálatunk a legfiatalabb a piacon. Még erősebben pozícionáljuk magunkat mindenki megbízható német szállítójármű-márkájaként“, mondta az Opel haszonjárműves főnöke, Tobias Stöver.

Friss arculattal lép fel a Movano: új frontját a nagy, mélyen elhelyezett maszk uralja, közepén a jellegzetes prominens Opel-villám csillog. Ebből indulnak ki a karakteres krómszárnyak, amelyek a főfényszórók LED-es nappali menetfényének nyílgrafikájába mennek át.

Az eddig eladott 170 ezer példánnyal a furgonok E-szegmensének bestsellere a Movano. Az elmúlt években végig kategóriájának első tíz helyezettje között volt. Évi 20 – 25 ezer darabbal 40 százaléknyi emelkedést produkált 2013-hoz képest. Az új, erősebb, gazdaságosabb és praktikusabb Movano jelzi, hogy mennyire fontos az Opelnek a könnyű haszonjárműves növekedés. Fontos szerepet játszik a sikeres PACE! stratégiai tervben is, amely tartósan nyereségessé teszi a márkát.