Eddig nem szankcionáltak magyar fuvarozókat Ausztriában az új szabályok megsértése miatt

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének (NiT Hungary) tudomása szerint eddig nem szankcionáltak magyar fuvarozókat Ausztriában a fuvarozókra vonatkozó új jogszabályok megsértése miatt – mondta Dittel Gábor, a szervezet ügyvezető főtitkára kedden az M1 aktuális csatornának.

A főtitkár kifejtette: az osztrák rendszer július 1-je óta alkalmas arra, hogy egyáltalán teljesíteni lehessen az osztrákok elvárásait, a januári bevezetéstől egészen addig nem volt meg ehhez a megfelelő infrastruktúra.
Elsőként Németország, majd Franciaország vezetett be elég kemény szabályozást, magas szankciókkal. Franciaországban bizonyos adminisztrációs előírásokat ellenőriznek, arra eddig nem volt példa, hogy szankcionáltak volna, vagy azt is ellenőrizték volna, megfizette-e a magyar munkáltató a franciák által előírt minimálbért. Egyelőre Olaszországból sem érkezett hír ellenőrzésről, de ott is bejegyzett képviselőt kell biztosítani, ami növekvő költséget jelent – mondta.
Arról, hogy a NiT Hungary aláírásgyűjtést indított a nemzetközi árufuvarozó és személyszállító cégek körében, tiltakozásul az ellen, hogy több nyugat-európai országban piacvédelmi eszközöket vezetnek be, Dittel Gábor elmondta: több jogszabály is napirenden van, amelyek esetében még van esély arra, hogy változásokat érjenek el.

Ezért minden lehetőséget ki kell használni annak érdekében, hogy amikor az uniós csomagokat elfogadják, a kiküldetési irányelvnek ne legyen része a közúti közlekedési szolgáltatás, amely nem való oda. Legyen tiszta verseny, azt szeretnék elérni – hangsúlyozta.

http://egyszermarlattamautot.hu/2017/07/25/ez-mar-veg-orban-viktorra-szamitanak-tiltakozo-kamionosok/