Elkészült a Szeged-Bordány kerékpárút hiányzó szakasza

    Megépült 440 millió forintos beruházással, uniós támogatással a Szeged-Bordány kerékpárút hiányzó, 3,7 kilométeres szakasza – tájékoztatta a szegedi önkormányzat az MTI-t.

    A Sziksósfürdőre vezető Vereshomok út és a Kulipintyó csárda közötti, 3,7 kilométeres hosszban 2,5 méter széles, kétirányú kerékpárút épült a meglévő hálózathoz csatlakozva. A kerékpárút mellett 3,2 kilométerméter hosszú csapadékvíz-szikkasztó árkot alakítottak ki, és 83 fát ültettek. A beruházás részeként több helyen kijavították a meglévő kerékpárutat a kiskundorozsmai vasúti átjáró és a Vereshomok út között, két helyen pedig kerékpáros-átvezetést alakítottak ki.


    A 340 millió forint uniós támogatásból és csaknem 100 millió forint önkormányzati forrásból megvalósult fejlesztés kivitelezője a sándorfalvi székhelyű Vízép Holding Építő és Szolgáltató Kft. volt.


    A projekt részeként még két helyszínen fejlesztették Szeged kerékpárút-hálózatát. Az 5-ös út bevezető szakasza mellett kétirányú kerékpárút épült a gumigyártól a Szegedi Ipari Logisztikai Központig a meglévő szakasz folytatásaként, a Dorozsmai út és a gumigyár között pedig a meglévő kerékpárutat részlegesen felújították; a Back Bernát utcában kerékpáros nyomvonalat jelöltek ki, és építettek egy buszmegállópárt. Emellett elkészült a Baktótól a töltésen át a Murányi utcáig vezető gyalog- és kerékpárút is.


    A teljes projektben 500 millió forint uniós támogatást és 115 millió forint saját forrást használt fel az önkormányzat a fejlesztésekre – áll a közleményben.