FIGYU! Szakmaiatlan és indokolatlan a nagykörúti kerékpársávok kialakítása

    A fővárosban a nagykörúti kerékpársávok kialakítása “rettenetesen rossz” elhatározás volt és teljesen szakmaiatlan, tulajdonképpen a szakma megcsúfolása – mondta Szálka Miklós közlekedési szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

PODCAST >>>

     Semmilyen háttéranyag, terv nem készült az intézkedéshez, “egyszerűen egy vödör festékkel kifestették ezeket a kerékpársávokat”, amelyek a biciklisek számára is veszélyesek – fogalmazott.


    A szakértő a nagykörút megcsúfolásának nevezte, hogy a főforgalmú útból “egy olyan keresztmetszetet csináltak, mint egy lakóutca”.


    Meg lehetett volna úgy csinálni, hogy oldalanként két forgalmi sáv, kerékpárút és parkolósáv legyen. Ez utóbbi részben a járdán lehetett volna – mondta Szálka Miklós, hozzátéve, hogy a nagykörúti járdán nem szükségszerű, hogy “bódék sorozata legyen”, elfértek volna ott a parkoló autók.


    Szálka Miklós “szemenszedett hazugságnak” nevezte, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szerint a nagykörúton a kerékpárosok körülbelül az autósok felét teszik ki.

További közlekedési híreink:
https://egyszermarlattamautot.hu/category/kozlekedes/