Fokozott rendőri ellenőrzés és megváltozott forgalmi rend a Hungaroring térségében

   Fokozott rendőri ellenőrzésre és megváltozott forgalmi rendre kell készülni az idei Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt a mogyoródi Hungaroring térségében – közölte a rendőrség kedden honlapján.

    A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a megyei főkapitány már hétfő déli 12 órától jövő hétfő reggel 8 óráig fokozott ellenőrzést rendelet el a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területére, az M0-s autóút teljes hosszára, az M2-es, M3-as, M4-es, M5-ös, M6-os autópályák és autóutak Pest megyei szakaszára, valamint az útszakaszokon lévő parkolókra és pihenőkre. 😀 😀 😀


    A versenypálya közelében csütörtöktől vasárnapig ideiglenes rendőrőrs működik. Ezek elérhetőségeit a www.police.hu oldalon később teszik közzé.


    A Magyar Nagydíj programjai már csütörtökön megkezdődnek, majd a vasárnapi futammal zárulnak. Az esemény rendőri biztosítását idén is a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hajtja végre, amelyben a korábbi évekhez hasonló létszámú rendőri erő vesz részt.


    Felhívták a figyelmet, hogy a sportrendezvényre egyaránt nagy számban érkeznek magyarországi és külföldi látogatók, és ez a település és a környék forgalmát erősen leterheli. A rendőrség arra kéri a mogyoródi lakosokat, hogy gépkocsival csak akkor induljanak el otthonukból, ha az feltétlenül szükséges, és “a megszokottnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek”.


    A versenypálya környékén és az odavezető utakon péntek reggeltől hétfő reggelig megállási tilalom lesz érvényben.


    A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok.


    A rendezvény ideje alatt forgalmirend-változásokra kell készülni Szilasligeten, Mogyoródon, továbbá a mogyoródi Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton, és az M3-as autópálya 19200-as méterszelvényénél is. Ezekről részletesen tájékozódni lehet a rendőrség honlapján, a “Formula 1 Hungaroring” link alatt.


    Felhívták a figyelmet, hogy tömegközlekedéssel a H8-as (gödöllői) HÉV-vel lehet kijutni a versenypályához.


    A versenyhétvégén a futamot követően, a forgalom függvényében dönt a rendőrség az utak egyirányúsításáról. A forgalom folyamatosságát minden érintett útszakaszon rendőri irányítás, tájékoztató táblák segítik.


    A rendőrség arra kéri a rendezvényre kilátogatókat, számoljanak azzal, hogy a beléptetés hosszabb időt vesz igénybe, ezért korábban induljanak el. Az ezzel kapcsolatos előírásokról, szabályokról a Hungaroring Sport Zrt. honlapján lehet tájékozódni.