Jó sorozat után érkezik csapata hazai pályájára Kiss Norbi

A Hungaroring és a Szlovákiaring után most hétvégén a Nürburgringre érkezik a kamion Európa-bajnokság mezőnye. A németországi forduló a kétszeres Eb-győztes kamionversenyző Kiss Norbert csapata, a Tankpool24, valamint a magyar pilóta kamionját biztosító Mercedes számára is hazai pálya. Kiss az évad eddigi összes hétvégéjén dobogóra állhatott, természetesen az Eifel-hegységben fekvő Nürburgringen is folytatná jó sorozatát.

Négy versenyhétvége után, 95 ponttal harmadik helyen áll Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság összetettjében. A bajnokságot 144 ponttal Jochen Hahn vezeti, de egy jól sikerült hétvégével sokat hozhat rajta a magyar versenyző. A Nürburgringen pedig ugyanaz a célja Kissnek, mint az eddigi összes helyszínen: az első háromban végezni. A jó eredmény a szombathelyi versenyző pályaismeretén biztosan nem múlik majd.

“Eleinte nem szerettem a Nürburgringet, mert nagyon nem találtuk a közös hangot a karrierem elején. Aztán egyszer csak ráéreztem a megoldásra: azok a felületek, ahol megmaradt a régi aszfalt, különleges beállítást igényelnek, amely az egész szezonban egyedinek számít. Egy-két évad után jöttem rá erre, azután sikerült pole-t futni és futamot nyerni is, sőt, a Mercedesszel is meglett az első rajthely 2017-ben. Tavaly lett egy dobogós helyezésünk, valamint egy időmérő harmadik és negyedik hely, úgyhogy idén is bízom benne, hogy minimum második sorból indulhatunk majd a dobogóért.”

A Szlovákiaring óta eltelt rövid idő alatt a csapat kecskeméti műhelyében új rugótartót szereltek be Kiss kamionjába, csapattársa autójában pedig motort cseréltek.

“Az majd a csütörtöki teszteken derül ki, hogyan viselkedik az autó az új alkatrésszel, az eredményektől függően változtatunk: vagy az új rugótartóval és nagyobb hasmagassággal, vagy a régivel és kisebb hasmgassággal megyünk.”

A kamion-Eb nürburgringi hétvégéjének programja:

Péntek
14.55 – első időmérő
15.10 – Super Pole

Szombat
09.35 – Warm Up
11.05 – első futam
14.55 – második futam

Vasárnap
09.05 – Warm Up
10.05 – második időmérő
10.20 – Super Pole
12.20 – harmadik futam
16.35 – negyedik futam