Néhány hétvégi, illetve munkaszüneti napon változik a metró és a pótlóbuszok közlekedése

    A 3-as metróvonal felújítása miatt márciusban néhány hétvégi, illetve munkaszüneti napon a megszokottól eltérően közlekednek a metró szerelvényei és a pótlóbuszok – közölte a Budapesti Közlekedési központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

    A BKK közleménye szerint március 5-én és 6-án, március 12-én és 13-án, március 19-én és 20-án, illetve március 27-én a 3-as metró szerelvényei egész nap csak a Lehel tér és Újpest-központ között járnak, a Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.


    Március 14-én és 15-én a 3-as metró szerelvényei egész nap Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér, illetve a Lehel tér és Újpest-központ között közlekednek. A Nagyvárad tér és a Lehel tér között az M3-as metrópótlóbusszal lehet utazni.


    Március 26-án, a szombatra áthelyezett munkanapon a 3-as metró szerelvényei napközben Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér, illetve a Lehel tér és Újpest-központ között közlekednek. A Nagyvárad tér és a Lehel tér között az M3-as metrópótlóbusszal lehet utazni. Este kilenc órától a szerelvények csak a Lehel tér és Újpest-központ között járnak, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni – közölte a BKK.


    Az M3-as pótlóbusz útvonala és megállóhelyei a BKK térképes felületén – futar.bkk.hu/route/BKK_MP533 – követhetők nyomon.
    A BKK a Göncz Árpád városközpont és a Népliget között továbbra is az 1-es villamos igénybevételét ajánlja.


    A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár a jegy, bérlet is megvásárolható az applikáció segítségével.