Örökség ötvözve a fejlődéssel – fedezze fel a sacai x AMG kapszulakollekciót és a GT pakolást

The new Mercedes-AMG GT with the sacai x AMG custom wrap and the Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG/ Mercedes-AMG GT 63 / sacai x Mercedes-AMG The new Mercedes-AMG GT with the sacai x AMG custom wrap and the Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG/ Mercedes-AMG GT 63 / sacai x Mercedes-AMG

  • A Mercedes-AMG és a sacai egy kapszulakollekciót alkotnak, amely a közös márka-DNS egyediségét és eredetiségét ünnepli: a kontrasztos, de egymást kiegészítő tulajdonságokban gyökerező teljesítményt.
  • A Mercedes-AMG ikonikus első versenyautója, a Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG, más néven Red Pig, volt az inspirációs pont egy olyan együttműködéshez, amelyben két vezető dizájnvezérelt márka a hagyományok és a fejlődés egybeolvasztásával erősíti meg erősségeit.
  • A Formula One™ Nagydíj előtt, a Mercedes-AMG Speed City aktiválása során indított együttműködés egy dedikált divatkapszulát és GT-csomagolást ölel fel.

Az AMG és a sacai bemutatja azt a kapszulakollekciót, amely gazdag, de kontrasztos, közös márkájuk DNS-ének hibriditását ünnepli: progresszív, de időtlen, teljesítményvezérelt, de lezser, hagyományos, de innovatív. Az első alkalom, hogy a japán divatmárka együttműködik egy luxusautó-márkával, a kapszulakollekció luxus, kész viselethez és kiegészítőkhöz ölel fel. 2023. november 17-én, pénteken déli 12 óráig érhető el a Las Vegas-i AMG Speed Cityben, mától pedig kizárólag a Nordstrom.com oldalon.

A Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG, más néven Red Pig inspirációként szolgált a kollekcióhoz, amely az autó valószínűtlen sikertörténetéből merít. 1971-ben az ikonikus versenyautó, a Mercedes-Benz S-osztály elődje esélytelenül lépett a 24 Hours of Spa rajtvonalára – a teljes méretű luxuslimuzin kívülről tűnt természetes élőhelyén a versenypályán. A legtöbben nem számítottak arra, hogy a 300 SEL célba ér, de az AMG alaposan felkészítette a hosszú távú versenyre, és minden esély ellenére a második helyen végzett.

Míg az együttműködés mögött összetéveszthetetlenül az AMG az ihlet, az együttműködés kivitelezése kihagyhatatlanul sacai: a dinamikus jelvények, amelyek a blúzoktól és pólóktól a táskákig és a jumpsuitig mindenhol díszelegnek, a Vörös Malac motívumainak közvetlen újraértelmezései a sacai dizájn kódjain keresztül. és új perspektívát kínál az ismert divat archetípusokra. A ruhák és kiegészítők tervezését intellektuális gyakorlatként közelítették meg, és minden darabot áthat a jellegzetes jelentés és szándék.

„Az AMG és a sacai a luxus és a teljesítmény metszéspontjában helyezkednek el saját területükön, és örömmel látjuk, hogy az együttműködés olyan módon valósul meg, amely mindkét márka DNS-ében hiteles: innovatív, bomlasztó és egyedi. Ügyfeleink ínyencek, és márkánk középpontjában a merész márkaélmények és az egyedülálló luxustermékek, például a sacai x AMG megteremtése áll.”
Michael Schiebe, a Mercedes-AMG vezérigazgatója

„A sacai-nál az a célunk, hogy mindig a lényegi formákat fedezzük fel, és valami újat hozzunk létre. A legtisztább szándék az archetípusból kiindulni, ami az együttműködésekre is vonatkozik, az eredetivel és a szakterületének legjobbjával dolgozni. Az AMG valódi szimbóluma szándékunknak, és ez a találkozás a legmélyebb tisztelettel és csodálattal jár együtt az innovatív minőség és a tiszta elegancia kölcsönös megértése iránt.”
Chitose Abe, a sacai tervezője és alapítója

A kapszulakollekciót kiegészíti a szintén sacai által tervezett és az AMG Speed City-n bemutatott vadonatúj Mercedes-AMG GT egyedi csomagolása, amely tökéletesen kiegészíti a Red Pig dizájnkódjainak új kreatív értelmezését. A sacai mesteri kézművesség és textúrajáték jegyében a Vörös Malac motívumait ismét elvonatkoztatták, és háromdimenziós formát kaptak. Az eredmény egy tükrös króm borítás, a GT felületén az eredeti jelvények és formák dombornyomásával.

Az AMG és a sacai talán nem tűnnek a legkézenfekvőbb partnereknek, de ezt a két úttörőt egyesíti egyediségében, egyedi személyiségében és progresszív látásmódjában – és az együttműködés megragadja ennek a hibrid DNS-nek a lényegét.

Az AMG-ről
A Mercedes-AMG a németországi Affalterbachban székhellyel rendelkező Mercedes-Benz Cars teljesítmény- és sportautómárkája. A motorsportok elragadtatásától vezérelve Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher 1967-ben alapította a céget. 2005 óta a Mercedes-AMG GmbH a mai Mercedes-Benz AG 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata, amely a vállalat sportági lándzsáját képviseli széles skálájával. modellek a nagy teljesítményű kompakt autóktól az igazi sportautókig, mint például az AMG GT család. A nagyüzemi gyártással ellentétben a Mercedes-AMG motorjait Affalterbachban szerelik össze az „One Man, One Engine” elv szerint. Az AMG a versenypályán született, és a mai napig elkötelezett a „Driving Performance” minden részletében, ami minden jármű érzékelhető, innovatív kiválóságában is megnyilvánul. AMG – ez a három betű a kiemelkedő autóteljesítményt, az exkluzivitást, az érzelmeket, a hatékonyságot és a rendkívül dinamikus vezetési élményt, valamint az exkluzív találkozásokat, kapcsolattartási pontokat és együttműködéseket jelenti az ügyfelek számára szerte a világon. Az AMG továbbra is mércét állít fel, és a Mercedes-Benz márkájaként arra törekszik, hogy megerősítse termékportfólióját, mint egy nagy teljesítményű luxusmárka.

A sacairól
A Sacait Chitose Abe alapította 1999-ben Tokióban, Japánban. A Sacai magában foglalja a hibridizáció gondolatát a szövetek kontrasztos textúráinak szembeállításán és a ruhamintázatok újraértelmezésén alapuló technikák alkalmazásával, amelyek a darabokat váratlan formákká és sziluettekké alakítják. Míg Abe kollekciói úgy tűnhet, hogy a nőiességről szólnak, érdeklődése az, hogy teljesen egyedi, időtlen, innovatív ruhákat alkosson. Abe számára, akire hatással van a környezetének és a mindennapi élet funkcióinak megfigyelése, a sacai kollekció jellegzetes eleganciája, amely az alapvető és klasszikus tárgyak megjelenítésén és átalakításán alapul. Az eredmény egy sokoldalú gyűjtemény, amely nem csak különleges alkalmakra van fenntartva.