Utazzon hajóval a vizes vb helyszínére

Vasárnap, várhatóan óriási érdeklődés mellett, elkezdődnek a 17. FINA Világbajnokság úszóversenyei. A Duna Arénánál parkolásra nincs lehetőség, érdemes hajóval érkezni a versenyre.

Vasárnap elkezdődnek a Duna Arénában a vizes világbajnokság úszóversenyei. A nagy érdeklődést kiváltó versenyhelyszín közvetlen közelében látogatói parkolásra nincsen lehetőség, így javasoljuk, hogy a szurkolók a Duna Aréna közelében sűrített és versenynaptához igazított menetrend szerint közlekedő tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe.
A Duna Aréna versenyhelyszínének kiszolgálására a Szervező Bizottság külön VB hajójáratot biztosít, amely a déli városrészeket köti össze az úszópalotával. A Müpa és a Műegyetem rakpartoktól 9:30 és 22:30 óra között indulnak a járatok.
A belváros mentén közlekedő hajók a Vigadó térről indulnak, érintik a Batthyány teret, a Margitszigetet és a Duna Arénát. A hajójárat a VB belépőjegy felmutatásával ingyenesen használható. A Vigadótól az első hajó 8:00-kor indul és 40 perc alatt éri el a Duna Arénát. A hajók 20 percenként közlekednek. A Duna Arénától az utolsó hajó 23:30-kor indul a belváros felé.
http://egyszermarlattamautot.hu/2017/07/22/es-csodalkoznak-folyamatos-informatikai-tamadas-alatt-bkk/
Az autóval érkező látogatóknak javasoljuk a város több pontján kialakított vb parkolók használatát, melyeket a vb jegy felmutatásával ingyenesek vehetnek igénybe. A Müpa-nál 250 parkoló, a Műegyetem rakparton 150 parkoló, a Duna Plázánál 700 parkoló biztosított. Ezen parkolóktól ingyenes hajó- illetve buszjáratok szállítják a jeggyel rendelkező látogatókat a versenyhelyszínekre.
A kerékpárral érkezőket 480 kerékpárttároló segíti a Duna Arénánál. Az egyéb tömegközlekedési eszközt használó szurkolóknak sűrített metró-és villamosforgalom biztosítja a versenyhelyszínre való leggyorsabb eljutást.
Az úszópalota megközelítése gyalogosan a Moszkva sétányon keresztül lehetséges.
További információkat a 17. FINA Világbajnokság hivatalos oldalán, az alábbi linken találhatnak:  https://fina-budapest2017.com/hu/versenyhelyszinek-megkozelitese
Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.
 
http://egyszermarlattamautot.hu/2017/07/21/magyarazkodnak-bkk-es-t-systems-magyarorszag-kozos-allasfoglalasa/