Világszerte hasít a Hyundai

A Hyundai Motor közzéteszi a 2017-es év első 3 negyedévére vonatkozó üzleti eredményeit

  • A Hyundai világszerte 3,27 millió járművet adott el 2017. jan és szept. között
  • A kilenc hónapos bevétel 5,5 billió EURO; az üzleti eredmény 2.9 milliárd EURO
  • Az első három negyedévben a bevétel 18,5 milliárd EURO; az üzleti eredmény 2.9 milliárd EURO
  • A termékcsalád bővítése és a SUV modellek növelése
  • A K+F képességek megerősítése, hogy a jövőben a járműipar vezetői lehessünk

 

A Hyundai Motor Company ma jelentette be 2017 harmadik negyedévi üzleti eredményeit Szöulban, amely 9,6%-kos árbevétel-növekedést mutat az előző évhez képest, a bevétel 18,5 milliárd EURO-ra növekedett.

 

2017 első kilenc hónapjában az árbevétel 4%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest 53 milliárd EURO-ról 5,5 billió EURO -ra. A kilenc hónapos időszakban az értékesítési mennyiség 3,27 millió darab volt, ami 6%-kal kevesebb az előző évihez képest, mivel a koreai és más feltörekvő piacok erőteljes igényei az új modellek iránt kompenzálták a gyenge kínai eladási értékeket.
Kína kivételével a vállalat globális értékesítési mennyisége a január és szeptember közötti időszakban 3,2%-kal 2,76 millió darabra nőtt az előző évhez képest.

 

Az üzleti eredmény 2.9 milliárd EURO volt, 8,9%-kal kevesebb, mint a 2016 első kilenc hónapjában elért 3,2 milliárd EURO, míg a nettó nyereség 29,9%-kal 2,5 milliárd EURO-ra csökkent, az egy évvel korábbi 3,5 milliárd EURO-hoz képest.

 

A július és szeptember közötti negyedévben az üzleti eredmény 12,7%-kal 9,2 milliárd EURO-ra nőtt az egy évvel korábbi 819 millió EURO-hoz képest, amikor a koreai termelést a dolgozók sztrájkja nehezítette. A nettó eredmény 16,1%-kal 720 millió EURO-ra csökkent az 858 millió EURO-hoz képest. Az értékesítés mennyisége 1,07 millió darabra csökkent az előző évi 1,08 millióhoz viszonyítva.
A nehéz üzleti környezet ellenére a vállalat sikeresen bővítette értékesítéseit Koreában és más feltörekvő piacokon az új modellek sikeres bemutatásával, beleértve a Grandeur szedánt, a Kona kompakt SUV-ot és a Genesis G70 sportos luxusszedánt.

 

A nagyobb piacokon, mint például az USA-ban a verseny fokozódása miatt megnőtt a juttatások és az egyéb működési költségek összege, ami hatással van a vállalat általános jövedelmezőségére.

A Hyundai folyamatosan bővíti modellkínálatát új szegmensekben, és növeli a SUV modellek mennyiségét a vásárlói igények kielégítése céljából. A vállalat továbbra is bővíti a K+F beruházásokat a globális piacokon az alapvető versenyképesség fokozása érdekében, és abból a célból, hogy a járműipar igazi vezetőjévé válhasson a jövőben.

 

 

A jövőre vonatkozó nyilatkozatokkal kapcsolatos figyelmeztetés

Jelen közlemény vonatkozásában, az olyan szavak használata, mint a „várni”, „azzal számolni”, „tervezni”, „becsülni”, „előre jelezni”, illetve mint a „célkitűzés”, „terv”, „átfogó cél”, „kilátás”, „cél”, „megcélzás”, valamint a hasonló kifejezések segítségével jövőre vonatkozó kijelentéseket kívánunk jelezni.

 

Az itt bemutatott pénzügyi adatok előzetesen lettek meghatározva független könyvvizsgáló által végzett audit elvégzését megelőzően; a végleges adatok a HMC Független Könyvvizsgálói jelentésben kerülnek majd bemutatásra. Míg ezek a nyilatkozatok jelzik a jövőre vonatkozó jelenlegi elképzeléseinket, és meggyőződésünk szerint ezek az elképzelések reálisak, a tényleges eredmények jelentősen eltérhetnek számos fontos tényezőnek köszönhetően. Ilyen tényezők például többek között a következők: változások a gazdasági körülményekben, valutaárfolyamok, vagy politikai stabilitás; üzemanyaghiány, dolgozói sztrájkok vagy leállított munka; a vállalat új termékeinek piacon belüli térhódítása; jelentős változások a versenykörnyezetben; törvényi, szabályozási és adókulcs változások; valamint a vállalat költség- és dolgozói létszám csökkentési képessége a termelés hatékonyságának megvalósítása, illetve a tőkebefektetések megvalósítása a vezetőség által tervezett szinteken és időben.

 

Nem vállalunk felelősséget a jövőbeni tervekre vonatkozó nyilatkozatokkal kapcsolatban, mivel az a kiadás dátumában érvényes állapotot veszi alapul.