Wrangler All-Terrain Adventure siker

A Goodyear új Wrangler All-Terrain Adventure abroncsa nyerte a DriveOut magazin tesztjét az All Terrain terepabroncsok között
 A Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure 265/65 R17 méretű gumiabroncsa első helyezést ért el a DriveOut magazin által végzett All Terrain (többcélú) gumiabroncsokat összehasonlító teszten. A tesztelt 7 gumiabroncs közül1 a Goodyear új, aszfalton és terepen egyaránt használható gumiabroncsa 97,46%-os összteljesítménnyel a legjobb eredményt érte el. A győzelem jól mutatja a Goodyear nagy múltra visszatekintő tapasztalatait és folyamatos innovációját az összkerékhajtású autókra való gumiabroncsok kategóriájában.
Fékteszt
A DriveOut magazin aszfalton történő fékezési tesztjén három vészfékezést végeztek 100 km/óra sebességről. A Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure átlagos féktávolsága 35,8 méter volt, ezzel a legjobb fékhatást érte el.
A DriveOut magazin földúton is megvizsgálta a gumiabroncsok fékezési tulajdonságait. Ennek során három vészfékezést végeztek 70 km/óra sebességről. Ebben a tesztben a Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure megosztott első helyet ért el.

Oldalfal vizsgálat

Az oldalfal vizsgálatát az egyik legfontosabb tesztnek tartják 4×4-es gumiabroncsok kategóriájában, mivel ez a vizsgálat megmutatja, mennyire képes ellenállni a gumiabroncs az oldalfal vállrészébe szúródó éles tárgyaknak. A Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure ebben a tesztben is nagyszerűen teljesített, és a második helyet érte el.
A Goodyear mérnökei ultraerős kevlár erősítésű bevonattal látták el a Wrangler All-Terrain Adventure gumiabroncsot. Ez a bevonat megerősíti a futófelületet, ezáltal megfelelő védelmet nyújt a defekt és a szakadások ellen. Ezt a tulajdonságot még tovább javítja a Goodyear Durawall technológiája, amely fokozza a gumiabroncs oldalfalának ellenállását a defekttel és szakadásokkal szemben, mely létfontosságú az oldalfal körüli területen.

1 DriveOut, 2017. május 27., 69 – 76. oldal Tesztelt gumiabroncsok: Goodyear Wrangler AT Adventure, General Grabber AT3, BF Goodrich All-Terrain T/A KO2, Continental CrossContact AT, Hankook Dynapro ATM RF10, Yokohama Geolandar A/T-S, Adventuro GT Radial AT.